Jack The Giant Slayer



Last week ada 3 movie yang I dah aim nak tengok, Rock Oo..Jack The Giant Slayer..Gangster Celop.  Tapi keterujaan melampau kat Rock Oo tengok Rock Oo dulu lah.  Then tengok Jack The Giant Slayer.  Seriusly..cerita ni awesome gila! I like very-very-very much! Keterujaan sekarang melangkau Rock Oo. 4 star for Jack The Giant Slayer. 

Well, dulu masa kecik-kecik baca buku kisah Jack & Bean dapat emas lah apalah. Yang ni olah sikit jadi modern fairytale gitu.  Korang pergi tengok ok?  Memang best. Tak rugi.  Dah kata fairytale kan, of course lah ending happy forever after.  

Lepas habis movie, balik tengok Pangako Sa yo pulak! Hmm..Angelo! Angelo!




Rock Oo



Salam 1Malaysia.

Wahh gitu kan? Mengantuk gila -___-' Sekarang asik nak tido je. ZzzzZZ. Last week after delivery cake, rushing pergi Setia City Mall. Nak tengok Rock Oo. Gua Rock bebeh! Phuii..!


On time sampai. Movie pun cantik je belum start. Sebelum masuk cinema, sekumpulan rock jadian beramai-ramai buat bising. Gila happening. Lu memang rock lah, tapi lu buat gua tak fokus tahu tak! Memekak je lu tahu tak! Lu ingat wayang ni bapak lu punya?

Stress I tau! Memekak je. Lepas tu pakai baju takde lengan. Hellooo...I dont care you rock ke apa ke..nak pakai baju takde lengan make sure hygiene tu jaga sikit ya! Ni duduk sebelah bau hanya Tuhan je yang tahu. Spoil je. Last-last I tido.

First I tengok okey lah nak gelak-gelak. Ada part yang gelak, ada part yang ok lah.  For me agak boring sikit sebab cerita fasal Amy (Que Haidar). I tengok Amy tu dah tak macam rock tapi macam pondan tahu tak! Haha. Tapi pondan yang cantik lah! Macam Tak puas ok! Best lagi Rock yang lama.  Khir Rahman pun okey sebab dia berlakon tu kan rasa macam nak lempang-lempang tengok muka dia yang selamba tu! Hehe.  Apa pun 3.5 star for Rock Oo.

Balik tu wa layan mamak lagi bagos.



Rock Oo & Rainbow Cake

 

Assalamualaikum :)

Lamanya tak update belog. Kalau update pon with boring entry pasal cake.  Haha.  Fyi, lama gila lah tak tengok wayang. So, I kena pergi juga tengok Rock Oo sebab Rock yang lepas best gila kot! Tiket dah beli, so apa lagi moh lah kita ke cinema malam ni. Nanti I review ok? ;p

Then, Rock Oo and Rainbow cake tiada kena mengena. Cumanya, I just wanna share...I made this! OMG!!! Simple cake for simple person! Happy weekend!


happy besday Cikgu Ayu!


More info fasal Rainbow Cake please visit EAT DESSERT FIRST. Love yah!



Red Velvet in Jar #edf



Assalamualaikum :)

2,3 orang tanya bila I nak buat Red Velvet. Hewhew. Now, I dah open order for Red Velvet. So, anyone nak order boleh lah call/text 017-602 6270 or pm EatDessertFirst.


For now,

Red Velvet in Jar       - RM8/jar (minimum order 3 jars)
Red Velvet 1.5kg++  - RM80

Dengan itu, marilah kita menjamu selera dengan red velvet yang sexy ini! Yay!

Order NOW, get it on FRIDAY, 15/2/2013!!!





TYPO



I am addicted with pink. Sometime benda tak ada faedah pon asalkan warna pink pon boleh beli! Mula-mula nak tengok Die Hard 4, tapi tiket full so, lepak je lah kat SCM. Kalau pergi SCM, adik-adik suka nak masuk TYPO sebab unik and cantik. Harga pon unik dan cantik sangat!!!!

Ada satu pen bling-bling. Nampak lawa tapi kualiti so-so, RM40 tak silap Kangah beli. Motif?  Tapi memang cantik juga bila pegang di tangan.  Asal masuk TYPO mesti ada benda dia bawah keluar.  I suka kad-kad dia. Unik sangat. "......XOXO, Paris Hilton" Kau hade Paris Hilton nak bagi kad? Hahaha.  Ada juga MEMO pad yang cantik gila. Passport holder, cover ipad/tab, bag mini, pillow! Paper bag pon boleh tahan lawa. Nak bagi gift yang kreatif sedang elok lah ke TYPO. I tak sure TYPO ada kat mana lagi selain SCM.

Last week pergi diary dia lelong RM5 sahaja! Boleh? Aku beli hari tu RM49 henggettt boleh dia jual RM5?? Jauh beza sangat!! Tapi sebab murah, nah ambik 5 terus!

Benci tau!

XX,


Hantu Kak Limah 2 : Husin, Mon & Jin Pakai Toncit


Assalamualaikum :)

Hari Jumaat hari tu saya dan officemate saya telah pergi tengok wayang! So eksited you know! Maklomlah Hantu Kak Limah Balik Rumah yang lepas 8 kali uolls tengok! Lawak tak hinggatt!  Tapi yang no. 2 tu tak sebest yang pertama. 

Cerita dia fasal Ayu yang masa kat HKLBR dulu tu..yang kat balik pokok pisang tu...pastu dia pakai baju merah.  Ayu tu Avaa Vanja kan? Tapi dia masuk kat dalam badan Mon (Ezlyn).  Motip? Haha. Ke aku yang tak paham cerita tu. Part awal sampai ke tengah-tengah dah ok (y) bila masuk tang Jin Pakai Toncit cari anak teruna tu macam tak boleh blah! Rashidi Ishak ke Jin Pakai Toncit? Seriusly, annoying okey. Motif ada raksasa dalam cerita Ultramen dalam cerita ni. I is konpius. Suka permainkan hati perasaan I tau!

3.5 star je! Yang lawak tang JKKKKKKKKKKKKKKK...K sahaja ok! Yang paling cantik is Kak Limah, very the botoks! Kelasss!

Bye!




Last week super busy for me -___-' #EDF



Alhamdulillah. Saya telah hadir kelas di Lea Oven untuk belajar banyak lagi pasal kek! I really love it!

Lovely sangat kan? Banyak gila roses! ;) 
Blue-mine ;)

Carrot Walnut Cake with almond flakes. Seriusly..almond flakes sangat awesome!

Wedding cake for my schoolmate, Rehan!

So, anyone yang nak tengok more lagi fasal kek, boleh view, LIKE & order klik page Eat Dessert First

Thank you. XO.


Hensel & Gretel : Witch Hunter



Dari Meru ke Puchong pergi rumah orang kahwin.  So, kita orang balik singgah tengok movie. Lama gila kot tak tengok! Hewhew.

Sekarang cerita tengah hot Juvana & Hensel & Gretel.  Review kekawan pasal Hensel & Gretel sangat-sangat exciting. So, tengok ni dulu lah!

Before tu, I tapau Gong Cha dulu.  Seriusly, addicted gila. Cannot tahan wooo! Best! Heaven.  Haizi pergi Cha Time nak beli Horlick ke apa entah. Katanya sedap....huahua. Tak sedap pon!!!  You must try GONG CHA SIGNATURE GREEN TEA with COCONUT JELLY. Seriusly best gila (for me)!  Uolls boleh ambik 50% sugar and less ice. (Y)


Lepas tu weolls pun tengok movie. Lepas tu..lepas tu...tengok lah sampai habis. Huahua.  Best lah! 4 star for Hensel & Gretel : Witch Hunter.  Movie ni pasal pemburu ahli sihir.  Ada dua beradik and Gretel adalah sangat cantik (Haizi kata)

Itu je. Tengok ya! #kthxbye