Earth Hour 2009


2009, WWF Malaysia akan melancarkan Earth Hour 2009, di mana buat julung-julung kalinya di lancarkan di Malaysia. Earth Hour adalah satu program untuk menyebarkan kesedaran mengenai penjimatan tenaga dan kepanasan global dengan cara yang amat mudah.

Setiap orang, di’mana juga anda berada, adalah di’galakkan untuk menutup lampu selama satu jam.

Sebagai manusia yang prihatin dan sayangkan bumi aku n suami, umi, kangah, adah, ayah, n frens..please matikan lampu pada 28 Mac 2009 antara jam 8.30-9.30pm (9.30??AF7 cane? cane ngn Aril nanti??:(( )

Tapi demi sayangkan bumi yang bulat nie..kite kene buat jugak..acara wajib!!

Ingatkan pada sesiapa yang tak mati kan lampu..1 jam sahaja!

Sila pastikan juga rumah anda berkunci dengan selamat. Perkara tak diduga bile² je boleh jadi..btl tak? <----dalam keadaan gelap..pencuri suke la nie..HIDUP BUMI!!

"Kekuatan individu tidak akan dapat merubah dunia, tetapi kekuatan bersama sudah tentu dapat membawa perubahan!"

curik dari OhBulan!.com

p/s: lampu je ker? cane ngn tenaga yang lain?kipas?aircond?freezer?



2 comments:

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

kalu tutup lampu je pastu bukak tv leh x..heheheh

shinnaz said... [Reply to Comments]

aku pon konpius..kata nk jimat tenaga..kenela tutup semua knkn?
tapi kalo da die kate tutup lampu tu..ko tutup jela lampu..best cket..haha..