Klinik Kerajaan

bangun pagi jer...aku rase sakit gigi sangat² teramat²!!gigi bongsu tu tumbah da lama..hampir 3 tahun aku tahan sakit nie..die muncul takla selalu..kejap² jer..die akan sakit bile aku tak gosok gigi bile nk tido..(kadang malas..terus tido.hehe..)..last year, 2008 aku da buat minor surgery..doc bukak gusi jadi besa sket..bia gigi bongsu yagn baru tu nk kua senang..now, 2009 die wt hal lagi..ingatkan da settle..aduhhh..:((pagi tadi jumpe doc..standard ar klinik kerajaan..mesti lama..(kata dalam hati)pukul 8 aku da terpacak kat Klinik Gigi tu..datang ngn suami tersayang..hehe..pukul 9 mcm tu aku da masuk..jumpe doc..

Pelakon :

Dr. Intan Azimah sebagai doc

Shinnaz Ahmad Rasid sebagai aku

doc : shinnaz?
aku : yer..
doc : duduk kt sane!
(dalam hati aku..garangnyer..mengalahkan cikgu besau)
doc : ape masalah awak??
aku : gigi bongsu tumbuh..da buat minor surgery tapi die bengkak..
doc pun menghampiri kt aku yang tengah baring tu..
doc : angkat beg ni letak sne..(muncung die hala ke beg aku)
(aku pun angkat la letak kt tepi kaki aku..kesian beg aku kene marah)
doc : awak keje kat mane?
aku : Kementerian Pengangkutan..
doc : sebagai ape? (ni kes intebiu nie..)
aku : PT Kes..
doc : PT Kes?? ok...
(doc pun godek² gigi aku..)
doc : skg ni gigi awak ni bengkak sbb gigi atas pijak gusi bawah..tu yang buat di jadi bengkak..so..ade due options kt snie..sameade awak nk buang gigi atas atau bawah..due² boleh..

aku mcm terpinga²..tak pernah seumur idup aku cabut gigi..

aku : so doc prefer yang mne satu?
doc : due² boleh..kalo nk cabut gigi..kite buat appointment..pukul 8pg..siap breakfast..
aku diamkn diri..berpikir..(dala nk g bercuti..takkan nk sakit gigi laks.. cuti paling tak best la mcm ni..)
aku : mm..takper..bagi sy mase..nk pikir..
doc : mmg mcm tu saya nk buat..kite nk awak bersedia cabut gigi..kalo tak kite tak buat..!(tegas doc nie..) n awak boleh kua..

(perasaan aku : bile stat masuk bilik doc nie..die layan aku mcm ape jer..aku tau la patient die ramai..tapi ape salanyer bagi layanan yang baik..cakap garang..tak membantu langsung..camne la orang tak kata klinik kerajaan ni mcm ape..btl tak?)


aku bukan tak nk pegi klinik swasta..cume klinik panel laki aku bab² sakit gigi ni die tak amik..so..g kerajaan dulu..tapi ni yang aku dpt!!nah!!ambik!!apepun..gigi aku tetap sakit..cane nk bercuti nie..hua..hua..:((


3 comments:

misaki said... [Reply to Comments]

bis tu ko cuti tak ni?

shinnaz said... [Reply to Comments]

bukan cabut gigi..amik ubat jer..ade kt ofis ni ha..esok cuti!!ywweeeahhh!!!!

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

perghh..ganas giler doc tuh..aku kalo gi klinik gigi tu xpenah dapat doc mcm tuh pon...seme doc tu tgk muka aku xjadi nak marah..hahahaha