Holiday@Kota Kinabalu, Sabah Part II

Hari tu pergi holiday di Sabah..tak banyak tempat yang nk dilawati..sebab kat dalam kepala otak saya hanya shopping..haha..

percutian kali ni mmg menyeronokkan..join bersama my cousin..lili and jana..kiteorang duduk satu hotel..cume meraka lambat sket datang..

nk island hopping..tapi kn..cuaca di Sabah, mendung dan hujan rintik²..sangatla menyedihkan..hehe..

ape pun..berjaya juga menjejakkan kaki di Sabah..pasni nak pergi Sarawak and next Kelantan..nak cukupkan genap round negeri di Malaysia..haha..kesian betul kt saya tak pernah pergi Kelantan..haha..

Aktiviti utama saya and family kt sana..kiteorang g Mt. Kinabalu..gile jauh!sangat!!almost 3 hours..nasib baikla dapat 'tour guide' yang ringan mulut..terima kasih to En Salihuddin Bin Bacho..nice person..


da penat daki Mt. Kinabalu..kiteorang pergi Taman Bunga..byk bunge jer..da kata taman bunga..haha..naik jambatan gantung..??titi gantung je kot..haha..



pastu kiteorang pergi Kundasang..tengok sayur..siyesly..view di Mt. Kinabalu and Kundasang macam pergi Cameron Highlands..so..rasa pergi due tempat la pulak..hehe..Cameron Highlands and Sabah..haha

next to pergi Pekan Nabalu <--ye ker name tempat nie..haha..shopping time..haha..tapi cam tak banyak barang nk di bawa balik coz..agak mahal juga..darl hubby kata kat Pasar Philiphine lagi murah²..so..CANCEL..!!haha..beli Padi Bukit jer..gemuk btl beras die..



dalam 6 lebih sampai di KK..singgah kejap di Pasar Philiphine..


WOW!!rambangnyer mata..xmo balik boleh??hehe..

saya bukan penggemar mutiara/crystal..tapi bile pergi sana cam takleh tahan tgk die berkilau² dan cantik..sempat jugakla amik 2,3 benda..

bagus²!aktiviti shooping berjalan dengan lancarnya..especially my mum..dgn ikan masin.
.hehe..

next day b4 balik ke KL..sempatla pulak pergi ke arah Sepanggar..betul ke eja die..haha..singgah di Jakel..gile!!cantik btl kain die..!sempat amik 3 pasang jer..baju raya done!



saya rasa tujuan utama saya di Sabah hanya bershopping sahaja..Jakel kat KL kan ada..nape perlu sampai ke Sabah?haha..

5.30 kami berangkat ke KL..ramai giler orang..seronoknyer..pasni nk g Sarawak pulak..hehe..

thanx to darl hubby, umi, kangah and Adah..finally dapat juga bawa mereka ke sana..kecuali Ayah..<--bkn kaki jalan..




6 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

en. mon tu spesies ngan aqeef punye tp colour cerah skit n badan melentik skit..hehe..

shinnaz said... [Reply to Comments]

tu la pasal..aku saje je amik gamba ngn en/cik mon..nk tunjuk kt aqeef..haha..

p/s: aku rase mon aqeef tu pempuan la..sebab die lentik sgt..bkn sket..haha

ibuhaikal said... [Reply to Comments]

shinaz banyak tak ole2 bawak balik dari sabah?..

erin said... [Reply to Comments]

makcik, hang nmpak ter lebih cute la skang ni..!

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

wahhh,berjalan sakan pasne ko eyh..

shinnaz said... [Reply to Comments]

ibuhaikal : takla banyak..ikan masin ade la..hehe..


erin : alalala..tipu jer..haha..

baBe_ieza : hehe..nk g sarawak pulak..hehe..insyaallah