Bulan Ramadhan coming~

Erm..minggu ni besday saya..lepas tu puase..pastu raya..(ceh!ceh!tak payah la sebut besday saya):p..puase ganti tinggal bpe hari je..sempat ker??..sempat..(kata dalam hati)..erm..tak tahula..(sambil mengeluh)..kedatangan bulan ramadhan tak lama lagi dan raya tahun nie..dapat saya rasakan seronok sangat..tak tahu kenapa..hehe..suasana kot..tahun ni persediaan semuanya awal..tak nk jadi seperti tahun lepas..

tetibe gambar kek

selalunya umi saya akan sibuk-sibuk dengan baju raya termasuk lah saya, kangah dan
adah.i mean ade orang remind saya pasal baju raya bile nk jahit?bile nak beli kain? and bla..bla..bla.. tapi tahun lepas da kene urus sendiri ditambah pula dengan kehadiran Haizi!see!!belum masuk bulan puase da cerita raya..adoooOOooii!ni la namanyer kehangatan membara sebelum masanya..hehe..


baju raya


tak tahu nape saya excited nk raya.. setiap hari pikir bile baju raya saya nk siap..sempat ke siap..?tak mau jadi macam tahun lepas..beli siap sahaja..akhirnya senteng menteng!sekarang ni pon org jual kuih raya da setat..cepat betul!ni tak sampai raya da abes...camne tuh..langsir nk tukar tak??umi and hubby kata tak payah tukar coz takde sape datang rumah saya..haha..so..langkah penjimatan memang tak buat la kn..langsir bilik sahaja perlu di buat..



kuih raya


siyesly..teruja..hehe..orang kata jangan seronok sangat..nanti duka yang datang..so..saya masih dalam besederhanaan menanti Bulan Ramadhan dan Aidilfitri kali ini..:)

p/s: gamba kek tidak menyelerakan saya langsung~malas nk tukar


13 comments:

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

WOITTT..GANTI POSE KO DULU BARU CITER RAYA...

SEDAPNYER BESDAY CAKE TUH...YUMMY...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

tau xpe...dah la tipu kate nak pose sesame start arini..malas kawan..

shinnaz said... [Reply to Comments]

baBe_ieza : sempat ganti..dun wory..thanx remind me!

ummiaqeef : kata tak menjanjikan apa² oke..never say promise knkn??

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

wah..ayat die power arr rozi..xleh lawan ko...

aku memg suker mengremindkan orang especially nko...

p/s:jgn luper bawak cd sok k...(remind)

shinnaz said... [Reply to Comments]

iza ni nk kene nie..dush! dush! :p

yer iza..terima kasih..:)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

BISAKAH SILAP KATA MENJADI PENANDA!

wah..cam lirik lagu jek ni..huhu..xpe,nti aku cepat abis ganti pose..ehehe..(ayat sedapkan ati sendiri)..

busyuksayang said... [Reply to Comments]

amboi! awalnya cite pasal raya dik oi...posa bila nak abis ganti??? hehehe!!!

shinnaz said... [Reply to Comments]

busyuksayang : haha..mmg awal..awal 12/13 hari puasa..hehe..

Mohd Haizi bin Mohd Khair said... [Reply to Comments]

syg...nanti 1st puasa kita balik melaka..sahur n buka kat sana... 2nd puasa, kita sahur n buka posa kt meru yek..

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

baiklah b! --> tolong jawabkan b/p shinnaz..hehe

baBe_ieza said... [Reply to Comments]

hehehe..perancangan baik punyer...

shinnaz said... [Reply to Comments]

mohdhaizi: tak paham la..takkan hari sabtu da balik??mcm tu ker?

ummiaqeef : tq b/p juga..:p


baBe_ieza : pening sebenanyer nie..:P

ibuhaikal said... [Reply to Comments]

waaa...dah macam main perang2 nie..heehee..
balas2 membalas nampaknya...

anyway to shinnaz gnti posa cepat k dear..