Kuih Raya

Setiap tahun rumah saya macam ada kuih tradisi tau..Kuih/Biskut Cornflakes..Kalau tanyer budak-budak pun mesti cakap.."ala!senang je buat kuih ni.." inikan pula orang dewasa mcm awak kn??mesti la lagi senang..~merepek ape nie??

Balik dari berbuka rumah Wah semalam, terus ke Tesco Setia Alam beli barang-barang dapur and bahan nak buat kuih raya..


Setiap tahun kuih mmg beli jer..kuih Cornflakes je buat..sebab sng giler!!rase die pun mmg tiptop!! (haha..angkat bakul jap)


Kangah and Haizi sila akui ya?? ;p


Bangun pagi jer..tengok-tengok Kangah da siap dengan bahan-bahan dia nak buat cake. Sangat mengagumkan yer..sebab 1st time die buat cake..:p tapi sedap~


Saya pulak sibuk sediakan bahan-bahan..biar cepat siap..senang and petang nanti nak keluar memanjakan diri..(-_-).



bahan-bahan Kuih Cornflakes

15mins da siap..taaaadddaaa..

pics kabur tu fasal mcm tak menarik..tapi sedap..lalala :p


Lepas tu buat kuih ni pula..


Nestum~senang jer..

Lepas tu kuih ni pula..gulung-gulung jer..

sila abaikan yang hangus sikit tuh..

Hasilnya??



*



*



*



*



*



*



*



*



SANGAT SEDAP! (sila tengok model baju pink-thumbs up!)

p/s: tak jadi memanjakan diri coz buat kuih raya lama sangat!



7 comments:

busyuksayang said... [Reply to Comments]

k.jue pun nak wat biskut cornflakes nie utk anak2 buah..tapi tak tau sempat ker tak :D

shinnaz said... [Reply to Comments]

buat kak jue..kuih ni sng jer..sempat..hehe..bdk2 mmg suke!!sgt!sbb manis-manis kot..selamat membuat kuih:)

Mohd Haizi bin Mohd Khair said... [Reply to Comments]

*sedap2 -->> kueh raya
*lawa -->> bini gueh...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

comel2 adik ko..kim salam ek..hehe

Mohd Haizi bin Mohd Khair said... [Reply to Comments]

rozie : hepi besday to aqeef.... dah besar panjang dah dier.. heheh :)

shinnaz said... [Reply to Comments]

Mohd Haizi : terima kasih :p

ummiaqeef : okes..ada lagi satu yg paling cumels..T_T

p/s: heppy besday to aqeef~muahhhss

erin said... [Reply to Comments]

amboi makcik... semangat raya betul ko taun ni ek..?aku takde feel sangat la taun ni...bila 'mabuk' aku ni nak abis ek..?