Raya - Masjid Tanah, Melaka ~ Part 1

Erm..lepas saja puasa raya pun tiba..hehe..suke!suke!ada baju raya..kasut raya..tudung raya..kuih raya..rendang..lemang, ketupat and bla..bla..bla..yang paling penting DUIT RAYA?? (dapat ker da tua-tua nie :p)

This year raya di Melaka dahulu. selang seli org kata..(-_-,) juga walaupun agreed nak balik kampung hubby dahulu..biasal..1st time raya tanpa family sendiri.

Jumaat malam tu juga saya balik ke Melaka..agak lewat juga la..12am and sampai Melaka dalam pukul 2.3oam.. Sehari sebelum raya memang penat sangat-sangat!1st time saya menjadi orang yang kuat bertungkus lumus membuat kerja..hehe..kalau kat Meru, masak pun ala kadar saja..sebab yang makan pun dalam 5 orang..di Melaka macam kenduri..meriah!

Sempat tau saya buat kuih raya..!biskut jem ni memang jadi tradisi di rumah my MIL..sedap giler!!senang la pulak tuh..hari tu buat..hari tu jugak la habis..


Kat rumah my MIL yang ada sama jugakla mcm rumah org lain yang sambut raya..sambal daging, rendang itik, ketupat, lemang, rendang daging and etc. memang sedap!


yang lain-lain pun sama juga macam org lain beraya..(-_-) baju raya??


- me n hubby Haizi -

- icha n me -

- with Yuyun n my MIL -


p/s: ready to go bacx my kampung!hoorey!


0 comments: