ماري بلاجر جاوي

Assalamualaikum,

lamanya tak kemaskini belog..bosan gila..menyampah!tiada mood..takkan nak 'cuti' 2 kali kot dalam bulan nie..hahaha..

Shinnaz Binti Ahmad Rasid =
شينناز بنت احمد راسيد

Wahh..gitu ke nama saya dalam bahasa jawi..lawa..lawa..tehehehe..dah lame tak guna bahasa jawi.

Teringat masa sekolah rendah dulu..pagi sekolah kebangsaan, petang sekolah agama. kain hijau..hahaha..arwah atuk lah yang akan hantar naik motor pergi sekolah tengahari buta..tak larat nak kayuh basikal panas-panas..ohhh...(-_-')

cerita pasal sekolah agama tiba-tiba terus tulisan jawi..hahaha..

Masa sekolah agama, budak lelaki suka kacau saya! tarik tudung, ejek nama bapa dan lain-lain.ape-ape entah!

saya ingat lagi bdk yang suka kacau saya!

Azlan, Asri, Fairus, Zulhelmi Jamal (saya suka balas balik bila dia ejek nama bapa saya dengan nama Unta sebab Jamal(Jamalun) adalah Unta dalam bahasa Arab) remember me??huh!!

Tak lupa juga kat Uztaz Abu Bakar yang mengajar saya Al-Quran. Suka subject tu sebab ustaz muka macam Rosyam Nor. Aww..aww..teheheh..Ustazah Nora yang garang ajar Tauhid (tangan kidal pegang kapur) dan mak cik kantin yang selalu bagi extra keropok pada saya.

Miss time saya kecik-kecik. saya comel giler!bhahaha..

sekian cerita kanak-kanak Sekolah Agama Padang Jawa.



p/s: nak belajar jawi?? klik sini Ejawi Online





السلام عليكم،

لاماڽ تق كمسكيني بلوڬ..بوسن ڬيلا..مڽمڤه!تياد مود..تقكن نق ءچوتيء 2 كالي كوت دالم بولن ني..ههاها..

شينناز بنت احمد راسيد = شينناز بنت احمد راسيد

وهه..ڬيتو ك نام ساي دالم بهاس جاوي..لاوا..لاوا..تيهايحيهي..ده لماي تق ڬونا بهاس جاوي.

تريڠت ماس سكوله رنده دولو..ڤاڬي سكوله كبڠسأن، ڤتڠ سكوله اڬام. كاين هيجاو..ههاها..ارواح اتوق له يڠ اكن هانتر ناءيق موتور ڤرڬي سكوله تڠهاري بوتا..تق لارت نق كايوه باسيكل ڤانس-ڤانس..اوههه...﴿-_-ء﴾

چريتا ڤاسل سكوله اڬام تيبا-تيبا تروس توليسن جاوي..ههاها..

ماس سكوله اڬام، بودق للاكي سوك كاچاو ساي! تاريق تودوڠ، ايجيق نام باڤ دان لاين-لاين.اڤي-اڤي انته!

ساي ايڠت لاڬي بدق يڠ سوك كاچاو ساي!

ازلن، اسري، فاايروس، ذوالحلمي جمال ﴿ساي سوك بالس باليق بيلا دي ايجيق نام باڤ ساي دڠن نام اونتا سبب جمال﴿جمالون﴾ اداله اونتا دالم بهاس عرب﴾ رممبر م؟؟هوه!!

تق لوڤا جوڬ كت اوزتاذ ابو بكر يڠ مڠاجر ساي القرءان. سوك سوبجچت تو سبب استاذ موك ماچم روسيم نور. اوو..اوو..تيهايحيه..استاذه نورا يڠ ڬارڠ اجر توحيد ﴿تاڠن كيدل ڤڬڠ كاڤور﴾ دان مق چئ كنتين يڠ سلالو باڬي ايايك سترا كروڤوك ڤد ساي.

ميسس تيمي ساي كچئ-كچئ. ساي چوميل ڬيلير!بههاها..

سكين چريتا كانق-كانق سكوله اڬام ڤادڠ جاوا.

ڤ/س: نق بلاجر جاوي؟؟ كليك سيني ايجاوي اونلاين




8 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ala..copy paste boleh la..jom tgk tulisan jawi manual sape paling cantik? wakakaka..

shinnaz said... [Reply to Comments]

well..i'm gud in Jawi..hahha..

jana said... [Reply to Comments]

hehehe..igat x kta lari skola sbb xda tmpt duduk..seminggu tue...

shinnaz said... [Reply to Comments]

Jana : a ah..punyerla belagak tak mo rebut2 ngn org..takde kusi..balik terus..hahaha..

mama_auni said... [Reply to Comments]

wah wah ko...bertulisan jawi lg..hahha

shinnaz said... [Reply to Comments]

mama_auni : haruslah..tehehe..just klik Ejawi sahaja..anda boleh menulis jawi ok..:p

MamaTiaMia said... [Reply to Comments]

shinnaz..you so cool good in jawi..i kena belajar elok2 ni nak kena ajar tia mia pulak:)

shinnaz said... [Reply to Comments]

Mama TiaMia : mesti TiaMia suka belajar jawi nanti..:)