GUESS! oh GUESS!

masa saya baru-baru tengok Pisau Cukur (PC), my hubby tanya,

Haizi : "kenapa dalam Pisau Cukur tak sebut Guess..and bla..bla..(Oh!my Guess)
Shinnaz : "erm..entah..sebab...sebab...(saya pun terfikir kenapa) (-_-')"

kenapa yer?? kata saya dalam hati.

and someone say "sebab brand tu tak kelassss...!Prada and LV adalah brand yang sangat gah ok!GUESS banyak imitation! lagi-lagi kat PS..senang je nak dapat"

owh...???betul juga knkn?? kata saya dalam hati lagi.

menarik untuk saya katakan pendapat saya mengenai benda ni..

what a different GUESS di PS dengan GUESS original??

pada saya hanya si pemakai jer yang tahu. GUESS mampu milik pada saya. semua orang boleh beli. macam tu juga dengan LV, Prada etc. kalau ada duit, beli jer..ikut kemampuan pada saya.
kalau si pemakai selesa dengan GUESS di PS dan berkeyakinan untuk memakainya apa salahnya. tepuk dada tanya selera.

kadang-kadang hampir sama GUESS di PS dengan di butiknya. asal cantik di mata ambil terus! tak dinafikan semahal-mahal
accessories nya tapi made in China.macam mana tu..? sekali lagi, kepuasan tu si pemakai je dapat rasakan betapa puasnya die membelinya!

p/s: uolss macam mana pula??


6 comments:

busyuksayang said... [Reply to Comments]

yup...beli yg original nie, puas hati walaupun habis duit...alah membeli menang memakai...tapi bila membeli, biarlah diukur di badan sendiri :D

p/s : wah!! cam karam singh walia plak...hahaha!!!

shinnaz said... [Reply to Comments]

kak ju da macam buat iklan pulak..hahah..sukatila kn nak beli yang mana..kalo rase original tu puas hati, ambik..kalo nk beli yang imitation tu pun boleh..sukati. bak kata kak ju 'bila membeli, biarlah diukur di badan sendiri'

p/s: tau takper..:p

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

GUESS bukan brand yang tak kelas. cumanya macam u cakap, GUESS brand yang mampu milik. GUESS pun designer brand. bukan sebab banyak imitation. LV, Prada, Chanel pun banyak gak imitation.

Tapi, yes. patut beli yang original lah. bukan sebab nak berlagak ke apa kan. cumanya kalau mampu, kenapa tak?

tapi ada org kata fake is fabulous.

hahaha. ryn pakai GUESS, DKNY, Charles & Keith, Bonia.

Beg tesco pun pakai jugak. senang nak bawak barang.

beg mahal2 selalunya kecik and tak banyak compartment.

;) terpanjang sudahnya.

shinnaz said... [Reply to Comments]

erm..macam tu la i maksudkan..tapi yelah..org pandang mcm tuh..yang penting i tahu i beli kat mana..

beg tesco tu yang save environment tu ker??kaler blue knkn??comel gak tuh..

hahaha...takper..gud comment from u..panjang pun takper..:)

elna said... [Reply to Comments]

lantak la org nak kata apa kita pakai yg ori or not..yang pentimg kita puas..bukan kita minta duit kat diorang pun...hehhe
Guess ok what, LV pun ada gak yang imitation...

For me i like guess, LV , Choch dan satu yang macam mak2 Bonia..but Bonia akak tak banyak pun collection...skarang if akak shopping for handbag mesti sang suami akan bising....so stop dulu...huhuhuhuu...menci tul...baik beli diam2 heheheheh

shinnaz said... [Reply to Comments]

ala..mulut tempayan boleh la tutup..mulut org??huhu..stapler..teheheh..

kite pun same..kalo beli tu takmo bagi tau husband..they all tu kepochi tau..belini tak boleh..beli tu tak bole..huh!kdg2 beli senyap2 pastu diskaun sendiri beg tu..hahaha..kang bgtau rege asal bising lagi..:)

p/s: ape pun selamat bersalin yer..tehehe..jgn lupe inform da ade baby..