Belas kasihan



7 comments:

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

ryn pun tak suka dengan orang yang suka marah pekerja depan pekerja-pekerja lain. i mean, boss lah kan. macam orang tu tak ada harga diri. betul ckp u, sebodoh-bodoh @ selembab-lembab dia, of course ada perasaan.

Kadang-kadang orang ni dia tak pernah nak rasa emphaty pada orang yang dia marah.

that's why macam tu.

h a i z i said... [Reply to Comments]

there a lot of management style...
but.. banyak b tengok lain mcam kat sana...
Apa pegawai kena buat? nie pandangan peribadi b la kan...
- kena hormat orang bawahan..
- the position we hold is only in work..so, respect others.
- some of the subordinate's view & opinion sometimes lagi bagus.. pegawai jangan nak tunjuk pandai tahu semua...
- xperlu2 nak tengking sbb orang lain ada maruah diri juga.
- remember.. the subordinate not working FOR YOU! but they're working WITH YOU!
- rescpect & care.. people will respect you..
- kalau nak marah, tak perlu nak marah giler, cakap bukan2, jatuhkan maruah.. walaupun SYMP, tapi staf ada hak nak bersuara sekiranya arahan tidak berkepentingan dan mendatangkan kemudaratan..
- jangan create GAP dengan staf bawahan.. takde makna nak darjat2!

*** pandangan b sahaja.. manager2 cikai2... (-_-)

shinnaz said... [Reply to Comments]

Ryn : ofiz mate yang lebih berjawatan marah org bwh sikit dari dia..mmg teruk taw..

Haizi : erh..erh..erh..ni bkn department i la..jgn emo-emo yer syg..i luv manager cikai-cikai tuh!mwahhxx

al jana said... [Reply to Comments]

ouh..isu panas...

sy rsa dieorg kna tahu tgjwb msg2 la kn...kalo slh tegur la, bkn mara atau...

G SMS KT KWN KO YG ORG BWHN KO XWT KEJE..ehhhh..tertekan caps lock plk...hehehhe..u know what i means...

kalo diri sndr xtau nak manage agk susa...nk2 officer yg bru dpt officer...culture shock..myb...

kesimpulannya, ketahui la tgjwb msg2, kalo slh blh tegur scra baek at least beri la tnjk ajar...bkn sesuka ati nak memaki org..sekian...atau sms kt org laen...not good oke...!!!

shinnaz said... [Reply to Comments]

betul cik jana..kite sentiasa saling memerlukan even kdg2 terasa diri ini tak diperlukan (perghh..ayat i tak boley bla ok!) psl salah sms tu org tu yg sengal!!!that one is much better la dari marah secara berhadapan..hahaha

Anonymous said... [Reply to Comments]

Shin, I guess I know who does u mean. kesian kan, tapi kdg2 mmg manyakitkan hati, kalo kerja dgn dia. tp seb baik i tahan napas dan kuat sabar kalo berdepan dgn dia (betul ke org yg aku fikirkan nih???) kalo dah tak tahan kdg2 terlepas gak amarah kat dia. abis, nak wat cemana. tak paham2 (-_-') - ira MOT

shinnaz said... [Reply to Comments]

erh..betul ke sipolan tu yg u pikirkan..haha...erm..maybe la die tak pandai buat kerja..and bla..bla..tapi kesian die kene marah..tak sampai hati nk tgk..

p/s: kdg2 i bengang jgk ngn org tak paham nie..haha..:p