Kuching, Sarawak

saya di Kuching k stay di Harbour View Hotel. dekat sahaja dengan town. FYI, saya ke Sarawak adalah untuk meraikan majlis perkahwinan Kalsum/staf Haizi. she's Sarawakian. 1st time saya jejakkan kaki saya di Kuching. sangat teruja hokey! seriuz Kuching memang bersih. for me lah!..T__T


peaceful jer..tak bizi macam Sabah. maaf ya orang Sabah. :p ~

saya naik flite dalam 9.45am-11.3oam. pukul 7am saya da terpacak kat lobi rumah tunggu taksi. breakfast kat airport jer. tak sedap dan mahal nak mam!huh!

di Kuching saya naik taksi pergi ke hotel. 25mins dari airport. saya laparrr...tapi tak tahu nak makan mana. almaklumlah 1st time datang..(-_-")




view dari room. bersih tak?

nak cari lunch susah juga la kat sini. ramai non-muslim.so saya tak tahu nak makan apa. (-_-,)

nasib saya baik, orang Kuching baik-baik and ramah. dia tunjuk kan jalan. saya naik bot untuk ke seberang sungai. gila best. teruja 2x!hehe..tambang adalah rm 0.5osen siang..rm1, malam. murah betul..tehehe...1st time naik bot. comel jer..


saya pergi sana nak cari makanan..tapi kedai tutup..d'olls buka malam sahaja..mati la kelaparan. penat seberang sungai tiba-tiba takda pula. yang ada kek lapis.

haizii, mentang-mentang free semua nak rase kn?

serius sedap gila kek lapis dia. famous juga..Kek Lapis Dayang Salhah. dapatla juga buat alas perut. sekali beli RM 10o++. ambik ko!

balik tu baru jumpa kedai. makan nasi goreng ayam, nasi goreng seafood dengan air untuk 2 org, Rm 10.0o..murah kan??


lepas tu jalan-jalan tepi waterfront tu..penat..panas..(tak tahan panas dia) and terus balik hotel..Haizi asik nak ambil gambar jer..rimas mak ok!sigh~

cont. next entry. nak tido!ngantok!


love you






7 comments:

al jana said... [Reply to Comments]

weh..kek lapis aku jgn lupa... fm stu jg tau... pastu bli la apa2 yg ptt..ikn masin!!!!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sory..yang gambar colour kuning tu bukan istana..tapi dewan undangan negeri..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

al-jana : erm..tgkla..kalau nak bagi..haha..Kuching mmg best..sila dtg yer..!

busyuksayang said... [Reply to Comments]

wah!! bestnya kek lapis :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

busyuksayang : mmg best!rasa dia lebih kurang sahaja..tapi kaler die yg wt menarik..nyaman saje..

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

yang, lenkali nak gi kuching tanya la kat zaidi IT. heheheh

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Baby TIger : tehhehe..kita tak tahu zaidi orang Kuching. :) its ok..afta this tanya zaidi..heheh..tq