makcik oh! makcik!

lepas 3 hari tak masuk kerja, malas ok nak masuk. tapi rindu punya pasal kat bos..masuk jugak lah..hahaha..(ayat tak hengat ok!). i've full of spirit today nak masuk ofiz..coz baru balik dari course la katakan..bluek!

and this murning, ade sumthing happen yang spoilt my mood!arrggghhh!!bengang!

well, seperti biasa Haizi akan hantar saya pergi kerja. betul-betul depan lobby.. and hari ni, weolls pergi seperti biasa. sampai di lobby, saya nampak makcik ( tak sure dia makcik or ape) hahaha..die pimpin tangan anak/cucu dia.

sebabkan die tunggu tepi..mungkin dia nak bagi my savvy lalu dulu or takut dia kene langgar??? tapi Haizi berenti untuk bagi dia lalu pulak..ahhh..sudah! so..miss communication! saya keluar dari kereta sebelum lobby. so..jauh sikit nak jalan dari biasa....haha..(pemalas ok)!

saya keluar jer dari kereta, makcik tu membebel, jeling and marah-marah kat weolls..??wth! serius panas jer!kita bagi dia jalan, die toleh ke belakang sambil jeling and marah kan saya. (tak pasti dia cakap apa, tapi mmg dia marah time tuh).

and before dia turun anak/cucu dia kat Taska, die sekali lagi telah memandang dengan perasaan penuh bengang and benci pada saya!

what???

i terus blah!

"makcik saya bagi laluan kat makcik pun makcik nak marah ker??makcik nak ape??nak saya langgar makcik??kalau saya telah membuat makcik marah, 10o1 ampun saya mintak!" bongok!



9 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

shin..x baik tau ckp camtu kat makcik tu..ko kene hormat ngan org tua..walaupun dia marah2 ko xleh mencarut2..ish..td baru je ok motivasikan org,ni diri sendiri pulak..ape daaa!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : hahahaha..dia bkn orang tua la..dalam 28 29 macam tuh..dun expect people boleh tahu ape yang dia nak. apa yang dia nak dari weolls sambil marah??sebab weolls bagi die jalan??plis lah!kalau kau ada pun ko tertanya2 ape salah aku sampai kene jeling macam tu..ALLAH tarik balik nikmat mata baru tau..

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

lenkali shi sound jer balik "ape pandang²/jeling², wa ada utang sama lu kah??" wah gitu.. gangster paradise nampaknya..

**kadang² benda benda camni bleh spoilkan mood kita pepagikan..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. Hakim : hahaha..haizi pun terkejut orang tu mcm tuh..sepanjang2 die bebel/marah die jeling kiteorang taw..pastu tunggu kt tangga taska pandang!!die threat weolls mcm kiteorang ni da langgar die!padahal bagi laluan jer..

tak pun kan die bengang..die da tunggu lame..pastu kiteorang bagi laluan..

hahaha..sengal la org tuh!mmg sgt menyepoilkan..hahahha

h a i z i said... [Reply to Comments]

org mcm itu pun ada dalam govt.. malu jer...
tapi siyes... cara dia pandang we all tadi.. macam hina sangat kitorang nie.. saba jer ler...

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

haha. suka ayat haizi. orang macam tu ada dalam govt. hahahaha.

lainkali starlight sebiji dekat dia. haha.

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MHMK : yolah..org TM tak macam tuh:p

Ryn : geram tak abes lagi..bha ha ha

D'NiES said... [Reply to Comments]

makcik yg kurang ajar namanyer tuu...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

D'Nies : kak nis..kalo kite wt salah pun takyah lak pandang and bebel mcm tu sekali kan..makcik ni mmg tau..

btw kite tak tahu die dah tua ke tak..sbb die mcm dah tua..tapi anak die baru 5,6 thn gitew..heheheh