Protect Our Environment Today For Our Future!

Recently, ada Econsave baru buka di area rumah umi saya!!..selain Tesco and Giant (bakal buka) i luv shopping kat tempat-tempat macam ni selain Alamanda..bha ha ha.

masa kecik-kecik dulu kan umi suka bawa weolls pergi Giant Sec 19, Shah Alam. sorgaaaa...T__T amik pencil colour, amik buku, amik jajan, amik susu, amik...semua amik..letak kat trolley..weeehuuu...kadang-kadang kene tapis juga. sibuk cari barang lain umi akan letak balik or sampai kt cashier umi tak letak untuk kira. biar dalam bakul. huh!

time tu la saya ber'aksi'..ha ha ha..i missed that time!

saya juga bercita-cita untuk jadi cashier..bha ha ha..dunno why..suka diorang petik2 mesin kira-kira tuh. pastu kira duit..ha ha ha..but now da besar pergi beli groceries sahaja. takde beli bukan-bukan macam dulu-dulu. and semalam saya pergi Econsave baru buka tu. tak banyak kedai buka.

syioookk membeli time kene bayar, no plastic! Selangor buat kempen ni

hari Sabtu sahaja. patut lah pagi Sabtu pergi Jusco beli barang bawak macam tu jer..lenguh..sebaik beli sikit..hehe..

kalau nak plastik kene bayar. rm0.2osen setiap satu. tak terpikir pun beg plastik yang selalu I buang tu kene bayar pulak.

Apa pun marilah menyahut seruan Kerajaan. Protect our environment!!!!



0 comments: