sedih...(-_-,)

serius geram gila! isu baru-baru ini pasal kematian kanak-kanak 3 tahun yang mati akibat didera olah teman lelaki ibunya. whats wrong with her?????? sedih gila lah! apa salah dia sampai dia kena di pijak dengan kasut bola. ditendang and wut so ever!saya menyatakan kegeraman yang teramat-amat sangat ke atas ibu dia.

saya baru sahaja tengok berita TV 3. she dont know what happen actually coz teman lelaki beliau adalah seorang yang kelakar dan baik seperti membeli baju untuk anak dia yang telah di bunuh. plis lah..

saya tak paham lah kenapa ada ibu macam itu lagi?? suami kena masuk penjara, atas alasan terlibat dlm kes pembunuhan and kau kat luar penjara duduk berdua-duaan dengan lelaki lain. tak kahwin, and ada anak luar nikah pulak. and now hamil 4 bulan. ibu ke tuh??

weh!perempuan! ko takkan tak tahu anak ko kene dera???ko takkan tak tahu ko ada laki??ko takkan tak tahu.......eeeeeee...geram sangat!!! tak malu ke masuk paper and tv. didakwa mahkamah syariah atas sebab bersekedudukan dengan teman lelaki ko tuh!pergi mati jahanam lah!

and teman lelaki mak dia, tak ada kesedaran and keperimanusiaan ker??sedar ke tu bukan darah daging ko yang perlu ko buat mcm tuh or ko mmg binatang???lately, ada je isu kanak-kanak.

" Ya ALLAH, kau jadikanlah aku seorang ibu/ayah yang baik untuk anak-anakku, amin..."

p.s: al-fatihah untuk adik Syafia Humairah Sahari.



3 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

sedihkan shi.. orang yang ada anak tak menghargai zuriat mereka sendiri. yang omak eh bodoh² jer takkan lah tak perasan yang anak tu didera. tok nenek dia yang tak duduk sekali tu pun boleh perasan ada kesan² kat badan arwah. sayu ati bila tengok berita tu. manusia dah hilang keperimanusiaan...

- Mrs. Hakim -

elna said... [Reply to Comments]

ehmmmmm dalam bab nie rasa semua pihak salah...tak boleh nak salah dia,n jantan tu jer.....mana pegi family dia, mak ayah dia (nenek safiyah)..ehmmm entah la...and yg pelik kenapa penduduk kat situ just tonton jer si budak kecik tu kena sepak terajang kat padang bola....it's not jaga tepi kain orang ok...tergamak ko tgk budak kecik tu diperlakukan sedemikian....if u all ramai2 tarik budak tu n pegang laki binatang tu dia boleh buat apa...stupid ok, mak ayah dia pulak ko boleh biarkan anak pompuan ko bersedudukan ngan laki yg bukan mukrim....sy tak faham dengan pengetahuan agama org sekarang nie..terlalu cetek....ya allah kau jauhkan daripada keluargaku...kau lindungilah kami dari hasutan2 syaitan....huhuhu emo jap...

shinnaz said... [Reply to Comments]

Mrs. Hakim : tulah kak mel. sekarang manusia lagi teruk dari binatang :(

Elna : agreed with u. banyak pihak yang terlibat. but ibu bdk tu sepatutnya lebih prihatin coz mana kasih dan sayang seorang ibu. budak tu dah di dera lama. sebab cinta kat si pemandu teksi tu anak kene pukul pun takpa. masyarakat pun main peranan. nowdays, masing-masing jaga tepi kain sendiri. and im sure bdk tu sekarang kat syurga . peaceful :) semoga kita tidak begitu kan kak..orang yang tunggu lame macam kita ni..nak dpt pun susah. mana mungkin sanggup nak buat anak macam itu. kepincangan sesebuah keluarga juga main peranan ni.

latest info : pemandu teksi positif dadah!