He soo..and sooo sweet!

Saya suka dia sebegini.

Before married, saya suka bangun lambat (even da kawin pun mcm tu). Selalu Haizi akan bangun dulu than me!teheheh.. Dia akan tengok tv and bila macam dah lama jer saya tido or dia boring dia akan kacau saya. He really surprise when I wake up early than him! omg teruknya saya kan? bha ha ha..

Lantakkan!

i promise! If saya ada anak, of course lah saya yang akan jaga anak saya malam-malam bila dia nangis. Tapi sekarang nak tukau lah! bha ha ha..saya nak gilir-gilir. Kalau hari Isnin baby nangis, turn Haizi. Selasa, saya pulak. Rabu turn Haizi, Khamis turn saya pulak, Jumaat - Haizi, Sabtu saya lah, Ahad Haizi balik and....he agreed with me!! Good!

Iron baju? Gilir-gilir juga. Mula-mula dia tak nak. Tapi saya rasa gilir-gilir much better coz saya ada tabiat suka iron pagi-pagi buta. Time tu saya akan buat. If....sempat. teheheh..so, before sleep Haizi and me akan gosok gilir-gilir. Kecuali my tudung. Haizi tak pandai gosok tudung. Akan ada bentuk iron pada tudung saya. Hampeh tau!

Masak?

Honestly saya tak suka memasak. Leceh lah!dua orang je makan. If saya masak, saya suka dulu susun-susun bahan-bahan (budjet chef lah nak buat mcm tu). Dah settle, saya baru masak and saya suka ikut giliran juga. Ha ha ha..saya tak suka masak butt bila saya masak saya akan nak masak and masak sampai bosan! Tak lama. 2,3 hari jer..hahaha..Haizi suka masak!dia memang kontra dgn saya. Apa yang saya tak suka dia suka. Dia terror masak nasi goreng. Fav food dia. Tak kisahlah! Nasi goreng apa..nasi goreng ayam, nasi goreng USA, nasi goreng cili padi, nasi goreng cina. Asalkan nasi goreng. Sebulan makan nasi goreng pun he will be fine! J

Lagi apa yer??

I love him!

Motif entry : laki aku lantak lah!



9 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

i pon suke!

shinnaz said... [Reply to Comments]

Mrs. K : hah? suka yang mana????gulp!gulp!

p.s: bweks!

al jana cun said... [Reply to Comments]

ele... org laen pn ada laki gak.... :P hahhahhhhahahaa...

farahfatihah said... [Reply to Comments]

alolo comey nye kamu..hihihi xpe2 xlama lgi i pun ada laki gak wakakakka xleh blah kan statement i ni...

shinnaz said... [Reply to Comments]

al jana : hek eleh!kata laki I..sukati I lah..bweks!

ko takde laki kan?baik ko kawin na..nanti ko leh wt entry psl laki ko cam aku..

p.s: sayang haizi! <--laki aku


farahfatihah : hamboi! k.fara...statement tak hengat..sabau kak..sabau..hehehehe..

mamamarissa said... [Reply to Comments]

eh!! kita sama la :D

p/s : suka bgn lewat, malas iron baju & masak...dan skrg, anak menangis pun kdg2 bleh kejut hubby suruh tgk...huhuhu!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mamamarissa : ala..kak jue kita cakap jer nak bangun..tapi unfair kita rasa..sama-sama kene rase bangun lah anak nanges..tehehhe...baru feel ada baby..hahahah..

p.s: attn to MHMK. :)

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

bagusnye kalau en amin mcm tu..hahaha..

::c i k d e a n y:: said... [Reply to Comments]

ololo sweetnye..ni yg aku nk kawin cpt ni weh..jahat tw ko shinnaz,da wat aku jeles!!!uwaa....