Jalan-Jalan di Melaka

Jalan-jalan di Melaka ni dah lama gila. baru teringat. -_-'


well..tiap kali balik Melaka saya akan pergi Bandar Melaka if tiada apa aktiviti kat rumah MIL. last saya pergi sebelum kahwin saya pergi time sekolah. bha ha ha.. sekolah-sekolah sukalah kot buat rombongan. sekarang ni kalau pergi Bandar Melaka rasanya dah tiada apa kot. panas pulak tuh..hahaha..sebab Padang Pahlawan tu diorang buat shopping mall. suka pergi sana. macam kat street. tapi ada class punya street lah..T__T

macam jakun gila bila buat trip pergi Melaka even 1 day jer. hape-hape entah. me promiz nak nak jumpa my frens kat sana. tapi tak dapat jumpa coz dia ada plan lain. pergi PD.

serius! panas gila Melaka. macam kene panggang tau tak?

1st pergi tempat shopping. try cari baju. hasilnya tiada apa-apa yang saya dapat even sale mcm orang gila. tak tahu lah orang lain kan..betul ker MNG and ESPRIT Melaka lambat sikit dari sini. sebab tu dia less. bha ha ha..

then, pergi A' Famosa. tak naik sampai atas coz we olls tak larat lah. nak daki tangga. ambil gamba kat bawah sudah. :p


lepas tu saya masuk rumah misteri. hahaha..its a pameran alat-alat penderaan zaman dulu. no picta coz tak boleh ambil gamba. 1 picta =RM 5

kejam gila kau zaman dulu. I think yang ini kat Spain kot. salah satu alat dia..dah tak ingat nama dia apa tapi ia digunakan untuk dipakai oleh wanita semasa ketiadaan suami mereka. imagine tau, dia mcm panties..tapi besi tapi kat tengah2 tu macam bergerigi. if nak buang air or wat dengan benda tu lah. ape motif kene pakai?? supaya mereka tidak curang atau boleh main dengan jantan lain. takkan lah kan..kejam tau buat mcm tuh. huh!


lepas tu jalan-jalan pergi Menara Taming Sari. RM 10 for Malaysian ppl. orang luar dia caj harga lain..tapi tak ingatlah berapa amount dia. teruja lah...T__T sebab kat Melaka yang ini paling best! hehehe...dapat tengok pemandangan. kalau malam lagi cantik kot.. wink* wink*


tengah-tengah tengok pemandangan dari atas Menara Taming Sari kan saya nampak ade orang naik boat! nak naik jugak. hahaha..Haizi layankan jer..mmg penat and panas.


naik boat I dpt 50% less coz masa tu CNY and dia bagi siapa yang lahir tahun Harimau. me!!! 1986...ngauuummm....:p dia caj rm 5/person


bawak round naik boat. lawa-lawa view dia. ada satu kampung ni..apa entah nama dia..lawa gila..mcm jakun sket coz ade ke kampung mcm tu lagi??? -_-'

lepas tu pergi mana erk?? hah! naik beca. sebab dah tak larat nak jalan. padahal duduk dlm boat jer. 1 jam lebih...adeehhh..

kesian sangat kat budak yang bawak beca coz bawak weolls yg berat. hahahaha..tapi dia kata ok..on jer lah..lagi satu yang bawak ni budak² lagi..kesian sangat. me extra caj bagi kat dia. pity him.

badan senget coz dah penat gila. hahaha

dah nak petang baru balik and habis round..so, masuk Mahkota Parade nak aircond and beli crocs..baru teringat ada kasut crocs baru saya beli..tapi tak pakai..sebab masa tu teruja tengok org beli saya pun nak beli. last2 hampeh!tak pakai and kat mana entah dia skrg.

dah penat window shopping saya balik nak pergi makan kupang sedap kat Pengkalan Balak. nom...nom..nom..siyes sedap!



p.s: nextweek pergi Penang!



4 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ni balik umah mil ke g melancong ni..hehehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hahahah..2 in 1...:p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahh bestnyer!!!
cik adik manis, kamu dpt award..meh amik kat blog akk yer

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : siyes...im coming...:p