artist??? blogger??

Kenapa ya saya ada belog?

Seriously, saya tak tahu menahu pun pasal belog. Saya tengok Haizi asik buka belog and type², edit gamba. Wow! Interesting for me.

Saya suruh Haizi buatkan satu belog untuk saya. Of courselah kan. Saya ni mana tahu apa-apa. Dia buat belog saya nama Shinnaz, http://shinnaz.blogspot.com

1st buat memang tak tahu mahu ngomong apa. Haha. Indonesia sudah! Memang tak tahu nk story apa. Tak silap 1st etnry saya just intro from me to say hi and 2nd entry pasal saya hilangkan road tax my bos! Haha sampai nak tukar jadi PA bos lain sebab takut kene marah hilangkan road tax. Finally my officer offered untuk buat copy yang lain. Just rm 50. Menangis jugaklah time tuh coz gaji lambat lagi. Haha memori betul.

And...

Tujuan saya buat belog pun saya tak tahu. Korang? Orang kata belog itu diari betul ker? For me, yerlah kot kan? Cuma diari yang ini boleh baca. Susah tau nk baca diari orang. Haha.

Sebut pasal diari. Nak bocorkan satu rahsia. Haha. Manusia kalo benda kita tak kasi tengok itulah benda yang nak..nak..and nak sangat tengok kan? 1st, say sory to my cousin, Jana. Haha..

” na, mase darjah 6 kan, mase kite tengah praktis nasyid, kau suoh aku amik lirik lagu kat dalam beg sekolah ko tapi aku nampak diari ko na. Aku terus baca. Baca sikit jer pun. Hahaha..” ampun ya buk jana.

Mungkinlah kan saya buat belog sebab nak buat kenang-kenangan. Manalah tahu anak² or cucu saya baca kan? Tak payah dah haku buat bedtime stories time tuh. Just click jer babe! Haha. And belog ni saya macam bercerita. I know tiada manusia yang ikhlas nak dengar luahan hati saya. Manusia cepat boring. So..? paham-paham jerlah..story kat belog sudah! Haha.

Okey..okey..Panjang gila mukadimah mengapa belog saya wujud! Hahaha.

Bila dah ada belog. Saya baca juga belog orang lain. Menarik sangat. Knowing life sumbody. Lagi-lagi belog pasal makanan, food presentation. Perggghhh.. memang nak try. Teruja! Kalau belog saya suka baca kan, saya admire sangat blogger tuh. Dunno why. Haha. Macam artistkan? Kalau terjumpa tu kan mcm nak minta sign. Haha. Yang pernah saya baca and jumpa blogger Nani Rostam, Kakak Haniz Zalikha, Cik Geli-geli, Kasih Aleeya. Serius lawak and pelik jer dengan perangai haku. Haha..layankan.

For me artis dah macam blogger kot. Erh..erh...blogger dah macam artis kot. Hehe. Coz ada orang kenal awak lah.. haha..bukanlah nak kata blogger tu artis. Tapi disebabkan kita kenal and bila jumpa or terjumpa terujalah.

p.s: “I read ur blog!”



6 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

contoh terdekat:

" AHKAK Geli-Geli"... hahahahah...

p/s: buat ahkak geli2..next time jumpa nak amik pose gambar..ada bran?

err..syg..b artis gak kan?? nakk signnnn.....;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

bweks! u bukan artis. u cinta mati. hahaha..:p

p.s: are u oke?

farahfatihah said... [Reply to Comments]

jumpa akk xmintak sign pun ! wakakakaka buwekkkk muntah ijaw dgr kan? kan?

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

gue pun ada belog tapi tak gelemer macam blog u olz..

:P

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

arghh...tengok tu abang Gebu minat kat ai shinnaz!!hahhaha

jangan la wat aku terkejut lagi lenkali...
aku aritu dah la toye, debar debar lagi nak kasi orang lain tengok kucin..abang gebu plak tegur tegur tau..tak tenteram aku masa tu..hahhahha

jom shinnaz lunch!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Baby_Tiger : haih..mana ada. i mean belog orang lain lah. bukan belog kita. kalao tak glemer takkan weolls baca. btl tak? :)

Farah Fatihah : haha..akak da pernah jumpa. maybe if saya bace belog akak before saya jumpe akak mesti ai teruja! hehehe

Miss geli : hahaha..jgn tak tahu abg gebu mmg peminat setia ahkak. hehehe..

lunch??jom..jom..jom...