Bandung Day 1

6-9 April saya holiday di Bandung. 1st time pergi. holiday nilah yang ditunggu-tunggu. banyak betul dugaan dia. finally....sampai juga. -_-


flite saya petang and saya pergi dengan Haizi and dengan kawan saya, Naza and Shahrol. happy dapat holiday dengan diorang. i hope akan ada next vacation untuk weolls lah. Redang or Perhentian? maybe...-_-'

i've planned everything di Bandung. transport and tempat untuk tidur. ok. saya tinggal di Orange Homes (OH)..suggested by my ofizmate. murah gila and ok. RM 80/nite. tapi kan.... everything is ok di Orange Homes..cuma.....saya tak serasi lah dengan bilik dia. haha. tak lena nak tidur. orang kata, kita pergi sana bukan nak tidur sangat. malam baru balik tidur. for me, ayat tu tak boleh pakai kat saya. sakit badan and tak selesa. penat mcm mana pun mesti nak selesa bila balik tidur. nvm lah..and of courselah saya rakan yang memahami. kawan saya tak mahu tidur di hotel. so,weolls stay kat guest house sahaja.

transport pula ambil agen dari Malaysia. so, saya da booking siap-siap. rm 488 selama 4h 3m. so share lah 4 orang. murah!murah!

Bandung awal 1 jam dari Malaysia. so, flite saya dalam pukul 3pm and sampai sane pukul 5pm. it took 2hours untuk sampai ke Bandung. means masa saya sampai Bandung pukul 4pm. comel je airport dia.


sesampai jer ada supir ambil weolls, Miftah. awww....putih ok! haha...and terus check in di Orang Homes. time tu kan..Bandung tu mcm da malam. and banyak operasinya di tutup. tak meriah. jalan raya jer meriah. haha.

miftah

lepas check in bagai. rest sekejap and pergi dinner. teringin nak makan seafood. i am seafood luver. nom...nom..lagipun mestilah nak try kan. makanan tempat orang. weolls pergi Sari Pawon. cantik sangat tempat dia. tenang jer datang. ada muzik Sunda. peaceful tempat dia.


ok. before tu cerita pasal tukar duit RM to Rp. sangat memeningkan. orang kata pergi Indonesia memang jadi jutawan. of courselah. saya tukar RM 500 dapat Rp 1 juta. hehe. duit Rp ribu-ribu. even rm 0.00sen pun dia ribu-ribu Rp. tak tahu kira. bab bayar Haizi punya part.

ok sambung makan malam di Sari Pawon. weolls order seafood. Nasi Putih 5, Tempe Goreng 5, Ikan Gurame Bakar (Talapia Bakar) 1, Cumi 1 porsi, Kepiting (Ketam) Asam Manis 2 ekor, Jus Semangka 1, Ice Lemon Tea 1 ( haizi punya. pelik haku. kat KL Ice Lemon Tea, kat Bandung pun Ice Lemon Tea! ambil lah air lain kan?), Kangkung Ikan Mas
in, Air Kelapa Sunda 1 (sedap gila), and Jus Jeruk. memang sedap gila tapi.....weolls bayar rm 200 untuk itu. what???????




for me sangat mahal lah. saya tak pernah makan Ketam 2 ekor and Talapia Bakar 1 kena RM200. mahal gila. selalu makan kat Muara or Jeram. Rm 200 saya boleh makan 8 orang full set! semua ada. sigh~

ok! fine. tempat orang lain dari tempat sendiri. saya rasa silap weolls. main order. coz pikir duit die ribu-ribu pun duit kita still mahal. hambik ko! Rm 0.3o sen lebih kurang Rp 1000.

haha. start dari tu weolls tak lekang dengan calculator. senjata utama ok! haha. lawak gila.

after dinner balik OH and tidur. sebab esok nak pergi jalan-jalan lagi.

nite-nite everyone T__T








5 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

tue laa..calculator adalah senjata utama.. :) nggak bisa ditipu lagi dong... ;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

dik non.. update psl bandung cepat sket bleh x?? letak skali info utk bershopping yang penting² yek..

- Mrs. Hakim -

mamamarissa said... [Reply to Comments]

siap calculator korang nie...hahaha!!!

masa gi sana dulu, k.jue jadi calculator...hebat kan :P

lagi satu, masa beli kain pasang kat pasar baru...diaorg siap calculate utk kitaorg..bagus kan :D

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Mrs. Hakim : oo..ooo..oooh..okey. malam ni saya buat..hahaha...:p

mamamarissa : hahaha..confuse duit dia kak jue. banyak sangat jumlahnya. nilainya??sikit gilos..hahaha..weolls terus pakai calculator..no handphone²..hehehe

yes! suka shopping kt sana. mcm tak mau balik. diorang mmg calculate tok kite. buk, belanja di sini buk. RM 4 sahaja. hahaha..best!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wah cepat2 up date part 2 plak!!