Ip Man 2



hari Rabu, 28 Apr 2010 adalah hari semua perasaan. haha. perasaan sedih ada, gembira ada, tak best ada, bosan ada, panas ada, penat ada and bla bla bla. semua ada kan?

semalam dapat call dari my MIL, pakcik Haizi meninggal dunia sebab drowning. al-fatihah.

so, travel dari Putrajaya to Melaka pick up mertua then, terus pergi Muar. saya sempat breakfast di Kopi 434. bha ha ha. sebelum itu saya sempat tapau Sausage Mc Muffin. sedap gila. lama tak breakfast kat Mc Donalds. nom..nom..nom..



balik ke Putrajaya around 8.30pm. penat sangat. and I da beli tiket Ip Man 2 since last Monday. so?? nak tak nak kena pergilah. Haizi beria-ia kata ok and tak penat. haku dah mengantuk dah time ni!

pergi Alamanda dalam 10.50pm. sebaik sempat. cinema adalah penuh. penuh dengan ca ya nun alif. tak suka lah duduk sebelah diaorang. bau gila. or saya yang tak tahan bau? heh! macam lah ko wangi kan? ok..ok.. dah kata saya tengok cerita ca ya nun alif, of course lah orang dia juga kan. -_-'

ini bukan racist or apa. saya pernah tengok muvie di TGV, Bukit Raja. saya duduk seat yang tengah and di apit oleh Haizi and 1 ca ya nun alif tau. gila pengotor! kau korek hidung and ko gentel pastu kau campak kat bahagian aku kan? muka adalah selamba seolah-olah aku tiada. kaki kau letak macam kau nak suruh haku cium! siapa suka? excuse me? sampai habis cerita ok dia buat aktiviti bodoh macam itu!

bodoh!

ok.ok cerita Ip Man 2 intro adalah sangat panjang. haha.

fyi, sila tengok cerita ini. best gila. seronok tengok die kung fu. fight sana. fight sini. owhh..wondering if I pun boleh kung fu?? perasan! main silat-silat dengan Haizi pun sakit tangan seminggu ni nak berkung fu? bwek!

saya tak pernah tengok Ip Man 1. so tak tahu macam mana cerita dia. muka toya and mengantuk gila. jauh sangat travel hari ini. letih. gagahkan juga lah. lagipun muvie ini one of fav Haizi. tiket dah lah mahal. so, rugi if terlepas.

Ip Man 2 cerita pasal kung fu Wing Chun yang diasaskan oleh Ip Man. I thought Ip Man ini apa lah. rupanya nama orang kung fu tuh. suspen saja. berhijrah ke Hong Kong teringat Disneyland and dia buka kelas kung fu Wing Chun ini. banyak gila lah halangan nak buka class kung fu. dengan saingan kung fu lain. if Ip Man nak buka class kenalah beradu kekuatan. hehe.

ketika ini, orang barat memandang rendah tentang kung fu ca ya nun alif. so, sila tengok muka orang barat adalah sangat menyampah and nak lempang! poyo gila and belagak! sebaik Ip Man ada. best..best!

part yang I paling and paling suka di pasar ikan Ip Man nak selamatkan student dia dari geng kung fu lain (kerja pasar jual ikan). tampar pakai pisau je tau. teruja gila. muka selamba, tak stress pun nak lawan dengan musuh. cool gila.

dan yang paling penting....part ini yang I tunggu. masa preview Ip Man 2 kan dah aim sorang student Ip Man. demn cute! tengok tau!! masa scene dia tengah tunggu orang nak belajar kung fu tapi ada seorang ini pakai cap and ajak Ip Man kung fu. ingat!!!! 1st student Ip Man, Leung.

ok itu saja cerita Ip Man 2. memang best gila. sila tengok! even tak minat pun mesti masa tengok terus jadi minat. best gila.sangat!!!!!!!!!

4.5 star for Ip Man.


p.s: kewl gila kung fu dengan muka yang bersih dan suci. haha





6 comments:

jana cun said... [Reply to Comments]

yg first lg best, tgh sdp2 lwn elok jea ank die bwa pesanan dr mak die, soh bpa die jgn pecahkn pasu... kalo nak tau, slh sorg murid die ialah bruce lee... yg kt first ada bgtau... mmg best r cite nie... * poyo jea, pdhl blm tgk lg...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ada...ptg ni jugak aku cari DVD ori. kat rumah cetak rompak! tak pahamlah bm dia nanti. best gila dowh..siap nk tgk lagi!!! tahu bruce lee belaja kung fu nie..last muvie smlm pun dia ada kata lagi! best gila weh! suka lah die tampo pakai parang jer!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahhh best ek..ok2 akn tgk tp nk tgk iron man 2 dulu huhuhu

Hana Picca said... [Reply to Comments]

nk lyn gak lah hujung minggu nih..hehe

ElyaElmo said... [Reply to Comments]

wahh!!dah kuar yeh...bnyk nye citer best2 bulan nikuarr..ironman lagi ..ipman lagi..wahahaha
btw, ca ya nun alif mmg berbau pun...tak tahan kann..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : tgk citer ni sekali tau!

Hana : pergi kak jangan tak pergi..hehe..:p

Elya elmo : hi..salam perkenalan..a ah..byk gila citer keluar serentak this week. tengok jgn tak tengok tau!

p.s: yes! tak mandi pagi..haha