Cherating


masa di Cherating. saya stay dia Suria Beach Resort. supposed I kena ambil 2 rooms. pre-honeymoon lah konon. haha. and saya pergi masa Wesak Day and ofo course penuh. so, dapat 1 bilik. so, weolls share 1 bilik. happening gila. :)



not bad lah Suria Cherating ini. lokasi strategik. cuma panas lah ke Cherating ni. Haizi kata.. "ni cuaca nak dekat puasa. so...sayang bila nak ganti puasa...??" asal sebut cuaca panas mesti dia nak cakap macam itu. huh! nanti orang gantilah. sebelum baju raya orang siap!

so, gerak pukul 10am sampai dalam pukul 4pm. and makan-makan kepok lekor and satar dulu di Kemaman. sedap sangat!




so, tiada aktiviti sangat. sebab pergi rumah orang kahwin kan. and banyak habiskan masa dengan saudara mara. dinner weolls pergi ke Kemaman. hampeh punya kedai. tak sedap and suka buat cerita. I tak order ok yang itu. dia bagi saya pula.

2nd day weolls gerak pagi. breakfast siap-siap and terus ke masjid tengok orang nikah.

one thing yang saya perasan. majlis kahwin dekat sana sederhana sahaja. tak ada karaoke, kompang, lagu pun tak ada. or ini atas permintaan keluarga? 1st time pergi kenduri di di sana. memang simple gila. tapi yang best! lauk dia sedap gila cuma manis jer. i like ayam yang ini. tak tahu masak apa. macam kurma tapi macam bukan. T__T


lepas majlis kahwin weolls balik hotel ambil-ambil gamba pula. pergi pantai. bosan gila. sebab tak boleh mandi nanti sunburn haha. posing sana. posing sini.

umi kata " zaman umi tak ada pun ambil gambar macam ini..." kesian tau. so, layankan aja. haha.


bila malam weolls dinner di kedai apa entah. kedai ini jual makanan set by set. I mean set macam tomyam, ikan siakap, sayur, daging masak merah, telur. cuma nak berapa orang. ada 3, 5, 7 dan lain-lain. harga murah dan berpatutan.


pagi esok me tak nak turun breakfast. nak minum kat Kopi Hai Peng. ada orang suggest kat saya. so...apa lagi...hehe. memang sedap! kopi dia lagi sedap dari 434. tapi roti bakar dia memang tak boleh lawan. 434 Muar lagi sedap! apa pun thanks to Haizi sebab bawa saya yang banyak songeh!


after habis 'brunch' weolls gerak balik and singgah di RnR Temerloh beli Ikan Patin Masak Tempoyak. nom.nom.nom. sedap gila. beli yang liar sebab baru sedap! a bit pricey. tapi sedap punya pasal ok lah. bukan selalu makan kan?

yang itu umi belanja. haha.






6 comments:

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

owhh..kedai kopi tu la orang ckp dia tapis serbuk kopi ngan stoking tokey hok lelama....sebab tu la sedap...









































































hehehhehe...tipu je lah!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Miss Geli : ewww..betul ke kak geli? geli geleman lah pulak. tapi serius memang sedap!haha

mamamarissa said... [Reply to Comments]

berjalan & makan saja ko nie shinnaz...but i like it :D

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

omg! orang tertipu sebab bace Miss Geli punya komen! cis!

p.s: baru perasan. jam 4.19pm/Isnin

sob..sob..sob..kena tipu

mamamarissa : hehe. suka makan. nom.nom.nom.

mama_auni said... [Reply to Comments]

nk kepok lekor..huhuhu..

Hana Picca said... [Reply to Comments]

haapy anniversary for both of you..hehehe..kadang yang tak puas hati tulah penambah seri :P