I cant live without you. plis!


ok. hari ini nak cerita make up. saya tak suka make up! dulu, saya kena kerja dengan make up. 1st work saya memang and wajib make up! lately banyak guna word WAJIB. saya juga pernah kena marah sebab tak pakai lipstick. haha. now, mmg tak pakai. I prefer lip gloss. budak-budak gila. lantak lah! kalau rajin ok, kalo tak biar lah.

orang kata nak tahu cantik seorang perempuan masa bangun tidurnya. heh! suami jer lah kot tahu cantik or tak. rambut gerbangnya. saya boleh rasakan perasaan Haizi dan imagine my face time tuh. haha. rahsia tidur laki bini.

yang saya tahu saya tak boleh keluar tanpa mascara and eye liner! serius! untuk saya mata main peranan yang lain tu biasa-biasa saja. of course I need mascara sebab mata saya tak curl. and my officer kata macam mata unta. omg! tak suka! tak suka!

1st mascara yang saya guna is maybelline. dulu ada yang hitam putih, now saya guna volume express from maybelline juga. tapi......it was finish!

last saturday me accompanied my darl hubby pergi Watson! and I found this, Simply Siti.


"mascara kita dah habis lah!" saya kata
and...he said
"ambil lah"

gila gelabah nak guna make up Siti. haha. orang dah beri kita terima. toche..toche.. mascara sendiri pakai pun suruh laki belanja. shinnaz..shinnaz..:p

disebabkna Simply Siti ni baru saya try. and of course saya bukan die hard fan Siti sampai make up pun nak Siti. haha. tapi teruja jugalah kan tengok make up Siti ni. price reasonable lah compare to M.A.C, Bobby Brown or Clinique.

nak tengok ok tak dengan mata saya.

ceah..nak kasi tips. tapi bukan tips lah. saya rajin gila pakai mascara and eye liner tapi....tak rajin cuci balik. kesan dia..bulu mata terabur dekat lantai and gatal mata. bhaha.is it true?


menulis dengan mencabut bulu mata,



10 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

apsal berulang2 ko taip ni shinnaz??
pening ka mimpi? hahahaha....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

heh! kak K orang dah edit lah..Kak K yang pening..sob..sob..

p.s: balik p cari InTrend! :p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

hi..me again hahahaha

so kesimpulannya ok ke x?? kwn akk ada yg pkai lipstic dia..d result, panassss hmmmmm

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : kak farah ni rajinlah tengok belog kita. nanti nak kasik hadiah lah! panasss???? maksudnya? bagi test 7 hari. nanti kita review. haha.

h a i z i said... [Reply to Comments]

uiyoo.. nk try leh ? :p

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MHMK : try apa?rambut gerbang? :p

phynaz said... [Reply to Comments]

kenape menulis smbil mencabut bulu mata ha??? giloss.. ;p

shinnaz said... [Reply to Comments]

Phynaz: good job.good job! kangah..bulu mata aku dah tak ada...sob..sob..sob...;p

Anonymous said... [Reply to Comments]

mhl x hrga die nas??

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Anon : harga dia boleh tahan lah. mampu milik. keberkesanan dia tak dapat dipastikan lagi. yang penting. pagi ni aku tak pakai mascara SS pun. haha. tak curl langsung!