i hate pain!



-_-,

i dont know yang ini penyakit or apa. tapi kan..saya tak boleh dekat dengan besi. macam cerita X Men jer. haha. once saya pegang or terpegang dia macam kena electric shock tau! sakit gila! lepas tu badan lemah gila.

tempat-tempat yang selalu kena kan macam kereta. kan nak buka pintu kan. so I akan kena shot kat situ. cepat-cepat alihkan tangan. serius sakit gila! macam manalah orang kena shock lama-lama tu. -_-'

bawa troley market pun sama. so, memang bukan saya lah bawa troley. bila saya dah kena shock kan saya lemah and moody nak shopping. so, akan marah-marah and nak cepat balik. haha. kalau pegang troley and kena shock..bila saya pegang orang lain or orang pegang saya orang tu akan rasa shock tu juga. paham tak?

tak suka lah jadi macam ini. penat and sakit.

escalator pun sama. tak ada peluang nak main-main dekat escalator. it was happen baru-baru ini jer. start tahun lepas rasanya.

kalau kat ofiz pula, almari kabinet besi. I kena pakai glove or apa yang boleh jadi penebat. haha. setiap kali bos minta fail I akan pakai tisu untuk buka almari tu. kalau tak saya jadi lemah and malas. haha. lepas tu tak mahu buat kerja and nak balik rumah. haha.

kenapa jadi macam ini? helllpppp!

pernah tau pegang Haizi I kena shock. mcm mana tu?



menulis dengan fikiran yang buntu,


12 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

bahaya tol ko neh..asik kene shot jek..nti dekat ngan ko asik kene shot gak..ko ade besi ke kat dalam..hahaha

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ko spesies ape nih?? ish..pelik lah..robocop women kot..hahaha..hati2 kalau jalan dlm petir kilat ok..hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : weh..korang tak rasa...tapi certain place and person sahaja..dia memilih jugak..haha :p

ummiaqeef : yeahh! aku lah ironwomen! awwwww...ganding baru tony stark! blah gwyneth paltrow! :p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

sabar2 huhu jgn tensi..akk pun biasa kena mcm tu...mksudnya bdn kita kurang air...sbb tu senang kena shot..minum air byk2 yer

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : oo..sebab tu ke k.farah..kita mmg tak suka minum air putih..ngeh..ngeh..

affayu said... [Reply to Comments]

wuihh... bahaya tuh.. tapi kakyu selalu gak kena shot sikit jer tupun sbb lps cuci tgn (kiranya tgn lembab) pastu buka suis lampu.. kejap jer tapi sakit gak ler...
sekarang kalau nak tekan suis lampu kakyu kena amik kain tuala kecik guna utk tekan... takut gak la....

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

affayu : kak yu kalo tgn lembap mmg kene shock jugalah..tapi dekat benda berunsur besi pun saya kene. tapi tak semualah..kalo dia nk kena dia kena. tak tahu apa punca dia. nk g jumpa doc lah :)

Hana Picca said... [Reply to Comments]

erkk?? bahaya ni shinnaz..
kalau ikut medical side, memang badan kita ada ion2 atau caj ..sb tu penting utk jantung kita berfungsi.. that's why orang yg lemah jantung kalau kita tgok contoh drama2 bila nmpak mcm weak, doktor bagi hot iron utk trigger caj ion2 tu.. akak advisekan shinnaz better pi check.. takut ada effect in long term..take care

seed roze said... [Reply to Comments]

mcm xsuke gak je....rimas2!!!!
nnt rase mcm kebas je tgn kn..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

hana picca : wahh...lupa pulak ada akak doc. hehe..thanks. ingat hari ini nak pergi check. appreciate sgt!thanks a lot!

Seed : kau pun pernah kena ker? tak suka and tak best kan?

::c i k d e a n y:: said... [Reply to Comments]

shinnaz,ko same cam aku la...siyes..bese jd mase aku nek escalator & berlaga tgn dgn org...tp kdg2 la..nape ea?klu aku cite kat org pon drg xphm...gelakkan aku ag de la..(T_T)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

cikdeany : yeahhh! finally aku jumpe orang sepesen ngn aku..hehe..sakit kan has? mcm mana nak ubat nie?