A Nightmare on Elm St.


semalam saya balik dari PD terus pergi rumah MIL, Melaka. nak cari ikan tenggiri. nom.nom.nom. langkah kaki kiri. dah balik pun petang kan. manalah ada ikan. orang kena pergi pagi-pagi.

course pun habis lambat. so, sampai Melaka pun lambat. hehe. minum petang di sana dan dalalm pukul 6pm weolls gerak balik ke Putrajaya. ada Jom Heboh!

tapi tak pergi. sebab saya tak suka nak pergi tempat orang ramai. shopping mall ramai its ok. tapi tempat terbuka saya tak suka. panas! pasar PD pun tak suka. *tetiba* tapi nasi lemak dia sedaaaapppp! :p

dah rehat-rehat sikit kat rumah. saya keluar balik nak tengok muvie di Alamanda. saya tengok A Nightmare on Elm St.


Haizi kata kan..cerita ni dah pernah ada tahun 80/90 an. tapi dia tak tengok coz takut sangat and masih kecil. dia kata seram gila. wahhhhh...! ni synopsis Haizi.

My synopsis pasal muvie nie. best juga, menarik and sebab saya nak tengok sangat coz cerita ni dari Michael Bay. mesti lah best kan! Transfomers dah best mestilah yang lain best juga. A Nightmare on Elm St. ni cerita pasal once kita tidur kita akan bermimpi dan mati dalam mimpi tu. its is a real! ngeri gila dia mati. and......... terkejut lah tengok cerita ini. seram tu scene awal-awal jer kot rasanya.

dalam mimpi tu you akan jumpa Freddy, Freddy Kueger.

"one..two..freddy coming for u.. three, four, better lock your door...five, six, bla..bla.....seven, eight, gonna stay up late...nine, ten, never sleep again"

tak tahu motif dia apa. tapi yang pastinya. diaorang yang mati/mangsa ni pernah sekolah di Badham Pre-School sama-sama. semua nya mati kecuali Nancy and Quentin. Freddy ni suka gila dengan Nancy masa dia kecil. Freddy tu kat sekolah tadika tu tukang kebun. dia lakukan sumthing yang menimbulkan kerisauan pada ibu bapa. macam cakar badan Nancy.

yang lain-lain tengok sendiri. best! seram.. 5 minits pertama saya dah jerit-jerit! takut dowh! terkejut.

apa pun...masa saya nak keluar dari cinema, saya nampak seorang perempuan yang cantik. dia memakai bulu mata. tapi nampak ker nak tengok muvie? sedangkan masa saya kahwin pakai bulu mata kan. pemandangan tu jadi separa sahaja. sebab bulu mata tu berat! haha. apa pun best! 4 star!




5 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

syg.yg pakai bulu mata betul ker?? ntah..ntah... eiii..eiii...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haizi : no lah! dia orang betul ok!

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sempat lg g tgk muvie..haha..

mamamarissa said... [Reply to Comments]

amboi, sempat gak dia tgk movie :P

p/s : sama la, tak gi pun jom heboh, berheboh2 kat umah dgn si bam2 jer...i hate crowded & hot :D

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : hehe. tak mahu miss. this week shrek!

mamamarrisa : hehe.kak jue bwk bam bam tengok shrek!

p.s: haruslah belek si bam bam lagi best! panas nanti marissa. lagipun ada orang kata tak best g Jom Heboh!