suka duka bila dah kawin!



owh..saya bace belog roxy rocx pasal ni. I agree with that! haha.

Haizi you jangan marah tau! hehe.

bukanlah 100% percaya. tapi ada kemungkinan dan kebetulan. sebelum kahwin, belum balik kerja dah ada kat ofiz saya. haha. nak makan mana? KL, Shah Alam (masa tu saya kerja di PJ). semua boleh. bukanlah sekarang tak boleh. boleh...tapi dekat-dekat saja. paling dekat belakang rumah. huh!

nak ajak pergi jauh.contoh IKEA lah. sebelum kahwin, boleh jer. lepas kahwin. "I bukan tak nak pergi. tapi tahu lah kan jammed. teruk jalan kat sini." ewah! before kahwin. "erh..I ok jer pergi situ kalau u nak pergi situ.." bwek!

dulu selalu nak buat suprise! sekarang. setahun sekali jer. suprise pun tak jadi. nyampah!

he always said yang dia ada di sekian..sekian..sekian..(tempat). bila saya nak balik kerja saya akan nampak blue savvy depan ofiz. konon lah kan nak suprise. sumtimes tak suprise pun coz I dah nampak you dulu Haizi dari ofiz I. huh!

saya kerja kaunter. and dia suka menyamar jadi customer, bila no. giliran naik and bernasib baik kena lah kaunter I. so, I akan blushing lah kat kaunter tu. haha. gila poyo. sekarang? no more kaunter. -_-,

the best part! semasa saya berkawan dengan Haizi, 1st time I dapat bunga. yang ini bukan suprise tapi wakena beb!

sempena besday girl, I dapat delivery flower. mestilah Haizi yang bagi kan. siapa lah nak kasi I bunga lagi. so, nervouse gila bila ada orang bagitahu ada bunga. and he said sory coz tak dapat nak hantar bunga tu masuk dalam coz orang ramai. and bunga adalah besar. owh..ok..ok (thingking)

bunga apa yang besar ni?

so, I keluar dari ofiz, and I nampak kotak besar gila! heh! ni bunga ke apa ni? maybe ada hadiah. cewah berharap lagi tuh. haha. then, bila orang tu buka kotak tu...I nampak bunga...bunga yang panjang dan besar and of course cantik! hampeh!

sebenarnya dalam hati...

OMG! kenapa aku dapat bunga ini? mcm mana saya nak bawa masuk ofiz. customer ramai. mesti tak muat bunga ni nak lalu coz dia panjang. saya malu nak bawa. nanti kawan-kawan gelakkan saya. macam mana ini? almost 20 mins I kat luar! fikir nak campak mana bunga tuh. nasib baik jumpa cleaner! hehe. " kak, tolong letak kat toilet ya...kalau orang tanya cakap ada orang kasi akak..jangan cakap saya punya.." so, I masuk ofiz buat kerja macam biasa.

10 minits lepas tuh..my officemate datang kat saya...

"you punya bunga ker kat toilet tuh?? besday girl dapat bunga meja? I thought sempena bos baru nak masuk ofiz....haha" kau gila kejam ok kawan aku! muka merah gila! habis kena bahan. fine! memang kena bahan. saya dapat bunga meja! fineeeeee!!! malunya.....! plis..nak lari pergi ofiz haizi and sepak² 'cium-cium' dia! kenapa ko hantar bunga meja ha??

at the same time..Haizi call saya tanya samada suka ke tak bunga tu. orang da bagi..saya tak boleh kata apa lah kan. maybe 1st time die nak bagi-bagi bunga ni. redha jer lah. -_-,

Shinnaz : erm..cantik lah bunga you kasi..suka sangat...tapi..kenapa besar?
Haizi : erh..sedang elok lah tuh..pandai kan I pilih??

kawan-kawan semua tanya kenapa Haizi bagi I bunga itu. ok what...bunga meja..-_-, I terpaksa cover line.. "actually Haizi suka bunga macam itu and orchid. so, tu pasal dia hantar yang itu" dalam hati..siap ko haizi...!!!!

i cant say anything..orang da bagi. kita terima. -_-,

"kalau boyfrens I yang hantar I clash terus dengan dia. haha..." sinis je kawan saya kata <--yang ini patut saya buat.


1 jam kemudian..

budak hantar bunga tu call.. "kak..sory kak...bunga tu bukan untuk akak...!" omg! malu sekali lagi...! bunga tu bukan saya punya. dahlah bunga meja. pastu bukan untuk saya! apa nie...ggrrr... nah! ambil lah balik!

1/2 jam lepas tu...

budak tu ambil balik bunga meja and dia ganti dengan satu bunga..................

bunga rose yang cantik gila!!!!!

nota untuk Haizi, b!!! sebab tu I kahwin dengan you. kalau betullah bunga meja tu untuk I.....mungkin I tak buat entry ni. haha. happy annivesary sayang! in advance :p



disebabkan ada orang tanya macam mana bunga meja tu saya bagi contoh lah. it was happen 3 years ago. so, malulah nak ambil gamba bunga meja. tak ambil pun tak apa. tapi bunga tu sebijik macam ini. cuma colour purple and putih (orchid)



15 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

hahaha..lawak n sweet biler baca kisah cinta ko ne

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : sampai hati ko kata lawak za...sob..sob...ngokngek kan haizi kan?

farahfatihah said... [Reply to Comments]

shinaz..akk xdpt bygkan la rupa bunga tu..amik pic x? hahahaha

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

huhuhu lenkali letak gambar sekali. baru feel gelak. hahahah

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : akak...it was happen 3 years ago. masa mula-mula bercinta..haha

Baby Tiger : tak mo heh ambil gamba bunga meja tuh..korang imagine lah..bunga yang letak kat bilik meeeting tuh...haha

Hana Picca said... [Reply to Comments]

hahaha..gelak hana baca kisah ahinnaz ni.. hmm tp nak tak nak.memang itu realiti kan.. sebelum kawen selepas kawen mesti ada beza.. mungkin kerana komitmen jugak..

tipulah kalau kata maintain 100% kan?

selamat anniversary in advance :)

MRS. K said... [Reply to Comments]

kekeke, lawak betui la abang bunga tu.. bleh plak silap anta.. kalau akak dapat bunga besau tu, bawak balik je la letak atas tv.. mihahaha

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ok la tu dia nak bg bunga..kesilapan despatch tu je kan..haha..

::c i k d e a n y:: said... [Reply to Comments]

hahaha..lawak gile okeh...adoii..pepun korang mmg sweet...

seed roze said... [Reply to Comments]

hahaha kelaka gle la dpt bunge meja kat ofis..

yusra said... [Reply to Comments]

Lucky u have him as you partner! he so sweet n caring! Bersyukur ape yang kita dapat... cerita ni boleh buat kita gelak one day!

"Happy anyversary to oth of U, ;)"

farahfatihah said... [Reply to Comments]

oo yg tu ek..cantik la tu..amik je letak kat meja..nama pun bunga meja kan hehehe

mamamarissa said... [Reply to Comments]

lelaki, masa bercinta...semuanya sanggup...dah kahwin, mcm2 alasan kan :D

nasib baik, kahwin itu best :P

anyway, happy anniversary in advance utk kita :)

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

Happy anniversary to both of you..(in advance jugak)

betol la shinnaz,
lelaki lepas kawen berubah..kalu dulu, masa memandu, tangan ni digenggam erat amat...sekarang, tangan lebih rela dia park kat pintu...

h a i z i said... [Reply to Comments]

hye ahkak geli2:tq for the wish! ishkk..xlahh..masih nak pgg tangan..tapi tuan punya tangan kata.."hissk..ngade2 lah! : hahaha

to all..tq for the wish..doakan kami terus menerus bhagia..AMIN!