Robin Hood


weehuu..every week saya akan tengok muvie. erh..erh..bukan every week. bila ada muvie baru and best keluar saya akan tengok muvie. saya suka tengok muvie kerana environment dia. sound effect dia.

tapi ada orang kata..tempat tu sebenarnya menimbulkan fitnah itu yang buat dosa. omg! saya bukanlah nak menidakkan apa yang dia kata. of course I respect her macam umi saya. orang kata, kata-kata orang tua ni ada betulnya. tapi..for me..saya hanyan menonton. it depends on person lah kan. kalau kau rasa nak masuk wayang nak tengok muvie sahaja ok. kalau ada niat lain. thats not my problem.

mungkin lah bila gelap, macam-macam boleh jadi kan.

ok tu mukadimah Robin Hood. haha.


best tau cerita dia. its complicated lah saya nak paham. sebab setahu saya Robin Hood ni archer. Robin Hood ni ker yang dalam bedtime story book. confuse lah. dalam buku tu dia macam comel-comel. yang ini gagah perkasa tau. hehe.

so, different tak best gila dengan best tau. hehe. best gila tu for me, memang best sangat! best tau tu, seronok tengok tapi mungkin kepuasan tu macam.......tak sangat kot. tapi not bad. I give 4 bintang.

Robin Hood story pasal Robin Longstride (Russel Crowe), seorang kesatria yang selamatkan negara. biasalah.. dulu-dulu kan suka nak perang take over negara itu, ini. yang ini pasal England and Perancis. memang rasa semangat..bila tengok dia orang lawan-lawan. tak lah boring sebab diselitkan juga dengan scene yang funny sikit.

can't wait to see A Nightmatre On Elm Street! scary muvie.

happy watching!