Lagenda Budak Setan (LBS)


ok, 1st saya dah balik dari kursus semalam. and penat gila. jauh sangat jalan. aktiviti kat sana relax and kewl cuma penat berjalan dari dewan-cafe-hostel. haihs.

disebabkan Haizi masih outstation tak tahu nak buat apa. tapi malam ini dia balik. weeehuu! makan ikan patin masak tempoyak. sedapnya! I doakan semoga Haizi selamat sampai dengan ikan patin itu. -_-

so, last nite me spent time with my two sister. going to Alamanda tengok LBS. actually me tak puas hati bila orang lain asik bercerita pasal LBS. lagi geram saya dah missed beberapa hari. haha. untuk Haizi " I dah tengok dulu ok..."


cerita dia bolehlah. apa-apa pun saya bagi 4. masa sekolah menengah memang baca buku ni. tebal gila. sanggup okey. haha. tapi bila dah semakin dewasa saya lupa macam mana cerita dia. haha.

saya rasa saya tak berapa suka dengan cerita ni bila watak Farid Kamil tu macam tak setan sangatlah. tak berkesan kot untuk saya. haha. kalau setan mesti kita benci gila. ni macam comel je masuk cicak dalam cola. haha. memang tak jadi setan ok. lepas tu, bila watak Amelia tu rasa macam tak sedih. sedih tapi tak keluar air mata. I mean tak sampai lah. masa dengan Ayu tu saya boleh rasa love tu. haha.

then, part paling suka is masa Fazura lah! suka gila dengan Fazura. Que berlakon memang best! menjadi! "aku sayang kau lah bodoh..." lagi satu pasal mak Ayu. erm..tinggalkan amanah macam dah nak mati alih-alih......sihat walafiat. mungkinlah jalan cerita and kerja Tuhan tapi macam tak boleh terima lah akal saya. vouge lagi tu. haha.

apa pun enjoy with this muvie and I cant wait to see The Karate Kid. anak Will Smith tu kan?




6 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

i x suke aa tgk cite neh.. x besss.. memula xcited... tp story die sgt hampeh.. plot da menarik tp maybe director nk kasik cpt abes, so cite jd kelam kabut! ini laa salah 1 sbb i x mo tgk filem melayu.. hahahaha me- kasik 2.5 star! kejam haku!

seed roze said... [Reply to Comments]

haaaa yg ni aku stuju shinaz...setan yg xsetan sgt2..cm kecewa pn ade tgk cite ni..cm xsampai ke ulu hati huhuhu

mama_auni said... [Reply to Comments]

nk tgk muvie gak..huahua..

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to Comments]

Kita dah tgk citer ni 2 kali..hehehe~ Best²...Kepada yg kata x best tu sila realistik ye...Jgn expect director nak buat cerita yg hanya 2 jam sebijik macam kat novel yg tebal 3 inci tu...cam tu 3 hari 3 malam pon x abis..ekekekeke~

Anonymous said... [Reply to Comments]

xbest... xsuka... cm cite lawak pn ada...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

nak tgk karate kid.. ;P