The Legend is Born : Ip Man


dah 3 hari berturut-turut I bermalam kat GSC. haha. Haizi jom bawak bantal dengan tilam! haha.


semalam tengok The Legend is Born : Ip Man. sekarang ini saya peminat Ip Man tau. macam ada satu perasaan nak tahu sejarah dia. tapi membaca nya malas. nak orang cerita kan jer. boleh tak?

pelik tau kenapa cepat gila keluar cerita ini. no wonderlah orang yang buat filem orang yang berbeza. thats why lah kan Donnie Yen tak ada.

kalau cerita macam ini mestilah story pasal kung fu Weng Shun. tapi rasanya dia cerita masa muda Ip Man. dia cuba memodenkan kung fu dengan menggunakan kaki tetapi mendapat tendangan hebat dari sifu. selain itu, muvie ni cerita pasal orang Jepun.

nak tahu tak jalan cerita dia simple gila. kalau Donnie Yen berlakon mesti best! lepas tu masa dia kung fu mesti nampak real jer. yang ini kung fu dah lah tak seberapa. orang dah nak ending tu masa lawan Jepun fight lah betul-betul. ending sangat tak best. tapi tak perlah saya paham yang berlakon bukan Donnie Yen. haha.

3.5 star sahaja. bweks!

lagi satu semalam saya cari wedges. kat Primavera tak ada. kat Vinci tak ada, Nose tak ada. Sembonia tak ada. Clarks (ganti Damask Silk) pun tak ada. last pergi ALDO. nak minta Haizi belanja pergi ambil kasut mahal-mahal. kalau beli sendiri Vinci jer. haha. tapi serius kat ALDO ada Great Deal so dia murah sikit dari biasa. tapi tak ada wedges! wth!

normal lah. bila nak beli mesti lah tak ada. time ada duit mesti tak lawa. time tak ada duit belambak kasut lawa. hampeh!

finally, I dapat yang ini. suka sangat!

1st kasut. Pink Sequin Ballet Flats GUESS. toche!





6 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

pasne leh berbalet..hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

aa h. malam tadi dah bawak tido. ballet atas katil :p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

ok..so xmau la tgk citer ni huhuhuhu

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

shinaz, kau buat aku jeles jer... benci laaaa.. huk huk.. nk mengharapkan kasot ni jugak... nnt kalo u jmpe z, plz bg tau die i sgt teringin jugak kasot ni.. okey~ nnt i blnje u eskem~ die lebih dgr ckp org dr i.. teeheeee

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

wow. bestnya kasut!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Beautiful Disaster : I dapat 1 ryan dpt 2,3..p