Perhentian I

saya discharged on last Thursday. so, doc kasi 1 hari mc untuk genapkan 5hari mc. boleh? haha.

serius time ini excited nak pergi kerja. 1st time ever. haha. rindu lah. tapi dalam masa yang sama nak relax. :p

masa tu berfikir nak cancel semua trip. saya dapat rasakan tak bestnya kalau kita sakit, dah elok sikit lah tapi tak berapa fit nak pergi. sepatutnya saya enjoy kat sana. ini lemau!

tak eksited langsung. hari khamis petang paksa pergi saloon basuh rambut. sepanjang duduk kat hospital macam orang tak berjaga. haha. potong rambut. balik rumah umi. makan-makan. tak kemas apa pun. redha. ada rezeki pergi kalau tak ada tak apa.

balik rumah dalam pukul 10pm then, terus baring. kemas baju sikit-sikit. ambil satu baju, baring. ambil lagi baju, baring. bawa baju apa ada. sebab kemas pun ala-ala mood nak holiday adalah tersekat. topi lupa bawa. haha.

6.30am gerak pergi KLIA. our flite 7.40am. awal gila. beli awal coz budget sihat. jalan pun lemau. nak check in pun lambat. Haizi dah sampai aku masih tercari-cari mood. tiba-tiba I saw something!


rasanya macam kenal. tapi yerlah kot. Shahir. awwwwwwwww...dalam tv tinggi kenapa live tak tinggi. hehe. betul-betul berdiri sebelah I. ramai sangat nak bergambar. Haizi paksa orang ambil gamba. tapi dalam masa yang sama nk check in. tak done lah. orang bukan minat Shahir. its ok. then, nampak Akim. weh! napa dia gelap? kenapa dia hitam? and Maulana.

Haizi wish dapat sama flite. haha. apa kejadahlah kan diaorang nak pergi Perhentian.


tapi betullah. diaorang duduk belakang weolls. malu rasanya bila jumpa artis dengan Haizi. eksited sangat. i know lah b minat Shahir damn much! haha. orang tu lalu dia tegur. dia salam. plis lah!

KL to Kota Bharu ambil masa 55 mins sahaja. sepanjang perjalanan tidur time!

sampai-sampai ambil beg then terserempak dengan Shahir lagi. hehe. kata tak minat tapi kenapa eksited nieh. hehe. bersih gila muka dia! pemalu jer. awwww...I tunggu beg, dia tunggu beg.
gamba ini bukan lah bermaksud I jakun ok. ini semua pasal Haizi.

"Shahir, wife I minat gila dengan you boleh tak dia nak ambil gambar???"

see?? siapa yang nak? aku ke dia? nak tak nak ambil juga lah.


smile~


dengan Akim dia dok berborak pula. ewah! macam lama kenal jer sayang? dia cerita pasal Perhentian lah apa lah. btw, Akim time tu baru lepas balik Perhentian. dia pergi dengan Aril.

boleh Haizi tanya " Akim, wife I tanya kenapa you gelap sangat? "

tak sesuai ok. then, start pula lah Akim bercerita. dia suruh weolls terjun dari rumah api lah. and prefer tinggal di romantic beach. no lah. we book already lah kat Cozy Cocohut.

tapi sempat juga ambil gambar.



Haizi kata kenapa dekat sangat?


bweks!

Maulana tak ambil sebab dia tak dekat dengan kita orang pun. then breakfast kejap kt airport terus ambil teksi to jeti (Besut). RM 75.0o/1 kereta. weolls ambil pakej. so, boat transfer dia masuk pakej. kalau tak rm70/person. perjalanan ke jeti ambil masa lebih kurang 1 jam. dapat pula orang yang ramah bercerita. tak boleh rest. Haizi jer layan. haha.

sampai kat jeti 10.30am naik boat pergi ke Perhentian. adalah satu trip chinese yang join sekali. kali ni yang ramai pergi mat saleh and chinese. melayu 2,3 orang. orang tu kata lah.



sampai-sampai kat Cozy weolls check in.



air laut masin dan melekit.




8 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

beshyer..mau pigi jugak...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

best..best!

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

bessss bess dpt holiday, dpt jmpe shahir n akim.. besss nyer~~ eerrghhh

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

haizi, tak baik jual nama bini hokey!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : best iza. pergi jangan tak pergi. pergi tu pergi ramai-ramai :)

ummiaqeef : nanti kita plan sesame yer :p

sallyza : best dpt holiday. best jumpa shahir tak lah! I tak minat shahir ok. bweks!

baby tiger : betul kak nim. sebenarnya dia yang nak ambil gambar.

p.s: dah balik ker?

farahfatihah said... [Reply to Comments]

waaa shahir??!!!!! jeles i!!

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

seminggu dah balik..

h a i z i said... [Reply to Comments]

baby_tiger: auummm... hehehe.. x..x.. sebenarnya shinaz yg beria2 nak amik pic.. excited jer.. siyes.. i tak perasan langsung..siapa nama budak tue?? hahaha...