Perhentian V


wah! tak habis rupanya. actually malas nak buat yang last. tak ada mood langsung. nampak sangat tak gembira pergi sana. haha. my frens, Sallyza kata kenapa tiada Perhentian yang akhir?? haha.

ok. hari terakhir weolls kat sana. saya dah tak mahu balik sebab seronok sangat nak snorkeling. memang saya betul-betul enjoy dengan 2nd trip snorkeling saya. flight pukul 7.50pm so, memang sempat nak snorkeling lagi. Haizi kata tak payah lah nak pergi Kota Bharu lagi.

so, dalam 12pm weolls gerak untuk ke jeti. check out pukul 11 then lepak kat Cozy Restaurant minum-minum. tengok kucing comel. tak sangka kat pulau ada kucing. siap beranak pinak. putih bersih.




kucing-kucing-kucing



team snorkeling
team comel

ada satu benda yang menakutkan masa saya on the way back to jeti. boat rosak. penumpang adalah 20++. sepatutnya 1 boat 18 penumpang. siap senget sebelah boat tau. then rosak tengah laut. omg! cuak gila. abang boat tak mahu patah balik pulak tu. me siap-siap pakai life jaket. Haizi over suruh pakai macam masa snorkeling. malu lah. orang lain steady je. tapi serius takut sangat. tengah laut. enjin rosak. air laut paras separuh dari boat. sikit lagi jer nak masuk. habislah tenggelam. dah lah tak reti berenang. siapa nak selamatkan?

lama jugak lah kat tengah laut sampai pening. finally dia orang tukar enjin lain. nasib baik. ombak pula kuat. takut tak balik jer. haha.

then, weolls selamat sampai jeti terus shopping. rasanya dah lama tak nampak kedai. haha. shopping sikit-sikit jer. then, weolls pergi ke Kota Bharu. kereta sewa caj RM 50/sehala. jauh juga lah. almost 1 hour. sampai jer kat KB lunch terus kat Mc Donalds. lepak lama gila sebab nak buang masa. flight malam. pergi Pasar Siti Khadijah beli baju, tudung and barang umi pesan. then, terus pergi ke airport. Bandar KB ke airport dia caj RM 25.


so, sudahnya lepak kat airport sampai lebam. pening. flight pula delay. esok nak kerja. finally sampai di Putrajaya dalam pukul 9.50pm. sempat ok pergi Alamanda cari butter. apa kena entah teringin nak makan butter keping. haha.

gila lah. dalam erl tengah menguap tak tutup mulut. haha. motip gambar?


balik terbongkang tidur. thats all.

kesimpulan : saya tak sesuai pergi pulau if nak release tension. makin pening ada. kalau pergi ramai-ramai baru happening dan pulau bukan tempat saya. kalau ada pun nak pulau yang ada kedai. tak beli tengok pun ok. tapi snorkeling memang best walaupun takut. haha. i will repeat my snorkeling trip to Redang on July. hehe.

ok. kos ke Perhentian actually me ambil pakej. so, dah cover semua. boat transfer, snorkeling, makan minum, bilik, alat snorkeling. konon honeymoon. haha. so memang tak banyak guna duit untuk shopping lah. sebab semua dah dibayar sebelum pergi.

bye Perhentian.




9 comments:

mama_auni said... [Reply to Comments]

mak aii..giler burok muka ko time nguap..dah macam alien dah..hahaha

shinnaz said... [Reply to Comments]

mama_auni : bongok ieza. lawak kan?? haha. aku tengok gambar tu pun aku gelak tau!haha

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

woii muka menguap tu, kalau berani buat fb profile picture la!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

baby Tiger : tak mo lah! gila ugly face. haha. belog sudah...haha

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

kekekekekk

mamamarissa said... [Reply to Comments]

lawak gambar dlm erl tue...tapi comel juga :D

mama_auni said... [Reply to Comments]

nk aku letak kat FB gambo tuh..hahaha

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

x senonoh ok gambar menguap? bini sapa la ni? bweks!

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

Gambar tuh ttp aku suka shin~ hahahahahhaha