samb. Killers



ok. sambung cerita pagi tadi.

sampai di car park.......

buka pintulah kan nak masuk kereta and start enjin kereta. tapi kan....heh! kenapa tak boleh start? why? why? radio tak boleh on. lampu tak menyala pun. sah! bateri habis. -_-,

tu lah kan asik bersuka-suka finally menangis.

1st time ever kena kereta rosak tak berfungsi. nasib baik kat car park. bukan kat jalan raya. kalau kat jalan raya mahu aku kena langgar dengan kereta. takut gila ok. before ni I ada driver. even pergi pun ayah or Haizi akan check kereta before saya pergi jalan-jalan. dah kata Haizi outstation saya jadi anak dara lah kan. anak dara kan tak tahu sangat pasal kereta. dia tahu naik sahaja. haha.

ok. weolls panggil guard. cinabeng punya guard. tak membantu langsung.

adik beradik gojes : encik, boleh tak tengok kan kereta saya. tak boleh start lah...

guard yang sombong 1 : kereta letak mana? ( tanpa memandang kami)

adik beradik gojes : erm..erm..tak ingatlah pulak..-_-'

guard yang sombong 1 : kalau tak ingat kami tak boleh tolong. pergi cari kereta dulu baru bagitahu supaya saya senang nak bagitahu security suruh datang tolong. ( tanpa memandang kami lagi)

adik beradik gojes : erm..ok lah. kami tengok dulu...

guard yang sombong 1 : tak boleh tolong lah..(tanpa memandang kami)

guard yang baik 2 : tengok kad?

adik beradik gojes pun bagi kad...

guard yang baik 2 : oo..ini kat 2nd floor. jom..saya pergi check.

wtf lah kan guard yang sombong 1 yang bercakap tanpa memandang saya! bodoh! bangang! bodoh sombong! pekak!

pergilah kami di kereta. kerata comel jer. nama dia Elmo. apa lah masalah adik saya letak nama kereta dia. haihs! so, datang security dengan bateri untuk jumper. tak berfungsi pun.
weolss dah cuak. sebab macam mana nak pergi Flamming. haha. nak jugak makan kan?

and dalam masa yang sama datang seorang lelaki cina yang nak tolong. omg! ada juga yang sudi tolong weolls. 1st tu takut jugaklah kita orang kan semua perempuan. prasangka buruk tu mesti lah ada even dia nampak baik. lelaki bukan boleh percaya. haha.

tak boleh juga even jumper dari Camry. sob..sob..sob..(mesti parking kena bayar lagi)

then, datang polis 3 orang tolong juga. so, weolls beramai-ramai pula kat situ. dah macam kes jenayah ok dengan security, guard, polis, orang awam, orang melayu, orang cina. patriotik tak? semua bangsa ada?

weolls diam jer. sebab blur. nak tolong pun nak tolong apa. nak snap gamba nampak sangat lah apa kena dengan weolls kan. so, diamkan diri. 1/2jam jumper pun tak elok lagi. then datang seorang lelaki cina juga yang ingin tolong. jumper dia lagi besar and sekali je enjin terus boleh start. yeahhhh!

serius teruja gila. macam-macam bangsa tolong. baik polis, security, guard and orang lain. terharu pun ada. haha. 1st time kena kan. so, tak tahu lah. ramai sangat tolong. nampak sangatlah ada juga orang baik yang sudi tolong weolls yang tahu naik kereta sahaja. haha.

thanks kepada yang sesiapa tolong saya. even tak baca belog pun nak juga ucap terima kasih. hehe. punca kereta tak boleh start adalah masa pergi hujan so, buka lampu and dah sampai SP lupa off lampu. so? padan muka!

moral of the story :

i) jangan keluar malam.
ii) jangan suka-suka sangat nanti menangis
iii) jangan degil dengar cakap suami/abang ipar




6 comments:

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

kesian weh... kalo i da berpeluh bagai.. arini trus MC! hahahaha..

farahfatihah said... [Reply to Comments]

adoyaiii siannnn....moral of d story, b4 tinggal keta, check semua lampu etc

mama_auni said... [Reply to Comments]

pergh sian ko...heheh berpoluh la dahi smpi basah tiak..heheh

Hana Picca said... [Reply to Comments]

pernah kena tahun lepas.. berhenti nak tanya jalan, nak start semula, dah xleh..orang yang menjawab soklan tadi lah jadi mangsa kena tolong..hahaha..mesti dia menyesal tolong jawabkan soklan pastu kena tolong keta habis bateri plak..hahahha

mamamarissa said... [Reply to Comments]

aduhhhh...menangis tak menangis tak????

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mamamarissa : uwaaaaaaaaaaaaaaa...:p

Hana : 1st time kena macam tu takut pulak nk bwk kete.

p.s : kesian orang tu..haha :p

mama_auni : balik mandi tau! haha

farahfatihah : betul kak farah. orang exsited lol...

sallyza : haha. tak terpikir. maybe nextime..haha :p