saya demam!


ok. malam ini nak jumpa doc sekali lagi untuk rawatan susulan. saya admitted wad 3 hari 2 malam last week. macam pakej kan? haha. best gila.

saya disahkan mendapat sel darah putih berlebih-lebihan, my frens kata I keturunan Mahsuri haha dan kuman dalam darah. so, badan saya jadi bengkak and merah dan jadi demam sampai 43'. actually tak berapa nak paham, blur! Ahad kan tengok A-Team kan? hari Isnin tu dah demam. tapi jumpa doc kata tak demam and badan pun dah bengkak time tu. rasa sengal. ingatkan sebab gems kan. so tak larat bawa badan or letih. doc suspek allergic. haihs. dia bagi ubat allergic saja. demam dia kata normal. ok. tapi kenapa badan still rasa demam.


tak puas hati ok. kenapa tak sihat sampai petang. me paksa haizi cari tukang urut tradisional. nak urut. selalu urut kat Meru. mak cik tu memang best gila! lega gila. so, petang tu pergi Meru berurut. memang lega. tapi badan makin panas. mak cik tu kata demam panas. and badan dah start naik benjol. benjol lebam.

ok sikit time tu. siap pergi makan. tapi sambil baring. haha. gila tak larat tapi nak berjalan.

ingatkan sempat pergi kerja. tidur tak lena. asik bangun. ingat nak join bola tapi tak larat. makin panas and Haizi bawa pergi Az-Zahrah, Bangi.

time ni lah nampak doc handsome and cute! dalam hati " minta-minta lah doc nie...tapi tak nak lah..nanti bila cakap or bertentang mata mesti nervous. so, tak payah lah! "

haha. memang tak dapat ok. tengok lalu lalang jer. haha. sempat lagi ok. so, me jumpa doc Zaidi. pergghh..funney lah doc nie. tak habis cakap lagi sakit apa dia kata awak kena ambil darah and kalau lebih kena admitted.

terus menangis! orang kalau bab ambil darah mesti takut. tak tahu kenapa. menangis macam dapat tahu sakit yang boleh hidup 5 hari jer. Haizi pun sedih coz dia tak pernah dapat tahu saya sakit.

lepas proses semua tu sempat ok jalan-jalan makan ayam kampung. doc kata sakit awak boleh berjalan so, saya bagi awak jalan-jalan. haha. petang tu me dah check in. Haizi temankan saya. berkampunglah weolls kat situ.

tak macam orang sakit. lauk hospital semua share dengan Haizi and request nak mee hoon tomyam, nasi goreng ikan masin, air tembikai and macam-macam.

tapi tak best duduk hospital. sunyi. bila teringatkan holiday saya ke Perhentian lagilah nak menangis! entah dapat pergi ke tak! haha.
apa pun. thanks kepada kawan-kawan yang doakan saya cepat sembuh and especially Haizi, thanks jaga orang di hospital and layan orang. paling orang tak tahan kita tiada bezanya. b pun dah macam orang sakit. kesian b tidur kat kerusi keras. nanti orang usul kat doc suruh sediakan katil lagi satu taklah kita share katil lagi. pasal makanan pun share untuk dua orang. haha. thanks juga time orang tidur b curi-curi keluar tengok bola kan?

btw, kawan saya nak datang saya tak kasi sebab badan saya bengkak and malu lah nak jumpa orang. doc and nurse sahaja dibenarkan. haha.



6 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

mmg allergic ke? siannya..dkg dah sembuh kan...jg diri leklok k

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

take care shinnaz

mamamarissa said... [Reply to Comments]

ala2, sian dia...tak pasal2 kena admit, 3d2n plak tue...hehehe!!!

dah gi holiday tue, kira dah ok la tue :P

cacah said... [Reply to Comments]

memang nampak berisi! masa amik gambar tu badan bengkak eh shinnaz? take care!

mama_auni said... [Reply to Comments]

pas ne kene jaga diri bebaik...

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

udah fully recover ke? take care.

en haizi, jaga adek saya ni baek2 tau!!