Cheng Ho



hari ini hari Isnin. pagi-pagi dah ceria nak pergi kerja. tak lah ceria sangat. tapi laki si comel buat lawak pagi-pagi terasa diri ini ceria. sigh-

tak sabar nak update cerita pasal crab salted egg atau ketam masak telur masin. sedap gila. 1st time ever saya makan. so, akan ada 2nd time, 3rd time or berkali-berkali. recommended.

supposed weolls ada makan-makan dengan mama_auni, ummiaqeef and lagi seorang our ofismate, Kak Maya. tapi tak jadi. so, saya and Kak Maya sahaja. 1st place nak pergi Jeram tapi macam agak jauh. so, decide pergi Cheng Ho, Wangsa Maju. alah! abang phheeewwwiiittt!

sedap gila. style konsep makanan chinese style. macam Lemon style, David Teoh punya kedai. nom.nom.nom.

weolls order set II (2-5persons) which is ada nasi, 5 dishes ( tomyam seafood, egg apa entah(macam kuih. haha), sayur kangkung, Siakap sweet and sour yang super duper sedap! dan dessert) and chinese tea.

side order Crab Salted Egg! thumbs up. sedap. so, makan lah weolls berempat bersama si kecil Alisha mata bulat. haha.

serius sedap sangat. recommended. kedai berbau harum dan bersih. pekerja yang cekap dan best. maybe akan pergi lagi. 4 bintang. bukan muvie sahaja saya bagi bintang. ooohhh..pasal harga boleh tahan jugalah. sekali sebulan. total dalam Rm 190++. bye. selamat hari Isnin.





si Alisha mata bulat.


I like the way she looking at me. so. sexy lah Alisha. haha
Kak Maya and her hubby, Abg Yus.

tomyam seafood Cheng Ho

Siakap Sweet and Sour meletop!

the best! ever! Crab Salted Egg.

Alisha makan dessert sahaja. sian.

last but not least. Alisha dah nak tido.



9 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

next time kita pi lagi kay.. nom..nom

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

uih banyak nak komen.

1. oh time haizi buat lawak, panggil si comel. time dia sakat awak, awak panggil dia si gemok ye!!

2. sedapnya makan

3. haa nak marah! apsal tak roger akak? umah akak kat wangsa maju la yang!!

mamamarissa said... [Reply to Comments]

ishh, makanan lagi...bestnya bestnya bestnya :D

*Miss Geli^ said... [Reply to Comments]

tiap kali masuk blog ni memang sakit hati sebab perut setat berpiket!!

lapo ah

jana cun! said... [Reply to Comments]

smpi ati xajak!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

kedai tu area mana ek shin?

belleshoppingboutique said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
shinnaz said... [Reply to Comments]

haizi : bila?

Baby_Tiger :
1. haha. sebenarnya tak lah comel. sebab.....dia belanja kena lah cakap comel. haha

2. memang sedap. sampai skg kak nim teringat-ingat.

3. seperti dinyatakan. ingat tau kat kak anim. sebab dah pergi area KL. tapi kenapa tak roger yer. haha :p

mamamarissa: uwaaa....kak jue suoh makan lagi or suruh stop nie. hehe..:p

Miss Geli : haha. jom kita pergi. dapat APC kan? :p

Jana : memang niat nak buat kau mcm tuh. haha. g Jeram jom?

farahfatihah : dia kat Wangsa Maju. dekat Carefour, then depan balai polis(macam rumah kedai) and depan Agro Bank. :)

elna said... [Reply to Comments]

kuat makan betul kamu ye...hahhah tak per tak per asal hati senang....tiba2 terliur n nak ajak en mulod g makan ...:)