Nak cerita makanan tapi nanti orang kata kuat makan



ada satu perkara belum dapat diselesaikan. tak lama lagi dah masuk bulan puasa. ganti puasa lepas tak ganti lagi. so, sebelum hujung bulan juga saya kena habiskan. 8 hari lagi.

Haizi tak habis-habis nak ingatkan saya. ganti puasa. ganti puasa. hish! orang tahu lah kan. sibuk jer. huh!

so, hari ini baru start ganti. pagi tadi tak rasa lapar. and now rasa lapar sangat. sangat-sangat! and Im alwiz thinking about food jer. haha. petang ni nak buka apa ya? erm..erm..??

belum petang dah tanya buka. haha.

masa saya kecik kan... nenek saya suka umpan dengan buka yang sedap dan best jika saya dapat puasa 1 hari. benda tu terbawa sampai ke besar ok. asal buka mesti nak something yang wow! best dan sedap. walaupun hari ini bukan puasa di bulan Ramadhan ( puasa ganti ), nak makan sedap-sedap juga. wah! nafsu makan kalau besar. tetap jugakkan. haha.

i miss rendang ayam my umi. -_-, and

i miss juga nasi goreng seafood Kelana Jaya. tak lupa juga mee-hoon tomyam
Stawberry, Petaling Jaya dan tak pernah lupa juga mee kari sebelah kedai Strawberry. tahu bakar dia sedap sangat. dan teringin nak makan nasi daun pisang kat Petaling Jaya. bestnya duduk bawah pokok sambil makan nasi daun pisang.

btw, kat mana nak cari kedai nasi daun pisang kat area Putrajaya, Bangi and Kajang?

dan sebut pasal bulan puasa tadi kan tak sabar nak tunggu bulan tu special months pada saya. bulan 8 pun tak se special tu. T__T

sayang! belanja orang buka hari ini. WAJIB!


4 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ooo..x abis ganti lg rupenye..patut la rajin semacam duk berpuase arini..hehehehe

farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahh syabas semoga berjaya sampai ke hari yg ke 8 yer...huhuhu....sedapnya..mkn pe ek petg ni

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ummiaqeef : hahahah :p

farahfatihah : thanks kak farah..:)
semalam makan banana leaf rice + air teh ais!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

chaiiyokkk!! hehehe