Passion for Fashion


perasan tak. sekarang kan trend orang pakai beg macam orang dulu-dulu tu. ala, beg yang tali panjang and beg dia keras tu? (bukan macam sekarang beg lembik). baju and seluar pun sama. accessories pun sama juga. the fashion 60's is back! kalau pandai mix and match mesti lawa kan?

so, my sister suka fashion macam itu. mula-mula nampak weird juga lah. tapi lama-lama not bad. bukan lah 100% tapi sikit tu ada. ada baju dengan dot dot. comel gila.

so, hari tu weolls jalan-jalan ke SP and jumpa satu kedai, tee too. not bad lah. dia suka jual baju yang best. bunga kecik-kecik, cantik and unik. of courselah kena pandai pilih dan paling best harga dia memang murah. handbag lawa-lawa then harga Rm 50. ok lah kan? colour dia pun best-best. dia ada dua kedai. satu dalam mall then satu lagi dalam mall juga tapi area belakang. kedai ala-ala street gitu.


and masa pergi tu cari long dress tapi seperti biasa tee too tu orang kurus jer ker boleh pakai? ada size tapi lain baju. bengang jer! asik tak ada size. menyampah. tiba-tiba saya nampak kasut ini. kasut ini macam sandal unik gitu. time tu lah. sekali beli bawa balik rumah rasa macam apa kejadah lah beli kasut ini. tak lawa. bila pakai lagi lah tak lawa. tak sesuai.



I think lampu kat kedai tu buat kasut lawa. shining. macam kedai emas juga lah kan. mestilah berkilau coz dia letak bawah lampu and macam car wash. nampaklah bersih sebab dibasuh and berkilat memancar-mancar sebab bawah lampu. tak caya pergi tengok. cuba letak kat gelap. sama jer :p

wah! tak puas hati tau! tapi dah beli nak buat macam mana. saya memang suka tau sesal di kemudian hari. sampai sekarang kasut tu duduk tepi pintu. kesian.




3 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sedekah kat kengkawan...hehe

mama_auni said... [Reply to Comments]

bagi kat aku...hahah

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

hahaha..lorrr, kesian nasib kasut tu..

tetiba ingat masa sekolah kena wat karangan " Aku sepasang kasut"

Ending -->confirm, itulah nasib aku sebagai sepasang kasut..

Hahahhaa