Predators


hari ni rasanya hari yang paling banyak update entry entah apa-apa. haha.

hari ini juga hari yang busy walaupun bos tak ada. bos cuti sampai esok hari. then Sabtu dan Ahad. so, hari Isnin mesti kelu nak berkata-kata di dalam belog. haihs.


semalam saya tengok wayang. suppose release muvie selalunya hari Khamis tapi yang ini tayangan awal pada hari Rabu. maybe ada Eclipse, so, dia orang bagi option kan? hari Rabu dan Khamis. so, saya decide hari Rabu - Predators dan hari Khamis - Eclipse.

saya tak pernah tengok Predators yang lama-lama dan tak dapat dipastikan yang saya tengok semalam tu Predators ke berapa. I tengok sahaja. haha. tapi syok juga cerita dia. layan juga lah.

pada saya, cerita dia macam kau naik kapal terbang tiba-tiba kena campak ke bawah then turun pakai payung terjun and landing kat hutan tebal gila. lepas tu sorang, sorang kau jumpa. then jadi satu team. ada yang doctor, ada yang dari puak mana entah. ada prisoner. ada tentera and ada yakuza. tak pasti tujuan nya apa diletakkan di hutan tu.

so, bila dalam hutan tu lah dia orang di buru oleh predators yang jahat and buruk. so, macam-macamlah dia orang cari jalan nak keluar dari hutan tu. lagi satu hutan tu macam tak ada kat bumi sebab boleh nampak planet lain. maybe somewhere...tak ada siapa yang dapat keluar dari hutan tu.

so, jalan cerita dia ok and ada scene yang buat kita terkejut lah bila tengok cerita ini. so, I bagi 4 star for Predators. disamping itu ingin juga sampaikan hero adalah handsome juga. haha. I like yang doctor tu tapi last-last dia jadi seorang yang jahat and I terus tak suka. heroin I rasa yang perempuan tu (of course lah perempuan tu sebab dia je perempuan). tapi tak lawa pulak. haha. maybe lah cerita macam ini sesuai lah kot. cuba letak Angelina Jolie. mesti superb. tak pun carilah heroin selawa......dunno.

so muvie ini disarankan sesiapa yang nak tengok. lagi satu masa saya tengok tu hall kecik jer sebab tak ramai sangat orang nak tengok. mungkin ada dua sebab :

1) sebab dia orang rasa Predators release on Thursday.
2) sebab dia orang prefer Eclipse kot. sebab ada hantu handsome and Serigala hot! awwwww...




0 comments: