Raju Restaurant


semalam kan puasa kan? so, I teringin sangat nak makan kari mamak. tapi tak mahu yang kat Putrajaya. sebab ada insiden yang tak best. cis!

kan entry before ini me pernah cerita kan pasal nasi daun pisang tu kan? actually masa kerja kat TMpoint PJ dulu ada lah 2,3 kali breakfast kat satu kedai ini. nama dia Raju apa entah. dekat dengan Jalan Gasing. kedai tu memang ramai gila orang. sampai terkeluar-terkeluar.

makanan dia sediakan atas daun pisang. no plate. memang sedap. and me teringin sangat semalam so, weolls pergi lah ke sana and tiba-tiba Haizi kata.. "kedai India..?" yes! and I tunjuk tanda Halal. kalau kita rasa was-was nak makan pun tak senang kan? tapi sebelum ini memang tak kira masyarakat lah. yang melayu pun memang makan kat situ. 1 Malaysia gitu.

so,nasi daun pisang. me order sotong goreng and ayam goreng. nom.nom.nom.

best tau kalau kita minumpagi-pagi dengan teh tarik + roti bom duduk bawah pokok and suasana dia macam redup jer. lepas makan terus balik and sesak dalam jammed yang entah apa-apa. Ingat nak pergi teetoo, Sunway Pyramid tapi..Haizi jeling. menyampah je tau!


lagi satu kan, my problem is bila pergi PJ saya akan rasa sedih sebab I cant forget my memories masa zaman I kerja sana . sedih lah. mesti rasa macam......hurmmm....-_-,

I ♥ tee too



10 comments:

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

teetoo kat wangsa maju pun ada.. :P

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

best kan kak nim. kewl gila kedai dia. murah pun murah and unik!

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

bessttt kan ingat mase kita kerja tmpoint dulu? hahahahah duduk PCS.. ari2 kira duit time balik.. x boleh lupa!!!! ptg2 pergi beli grg pisang kat lori akak dekat ngn shop lot... uhhh goreng pisang die sedaaapppp

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

sedapnye roti bom...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sallyza : ya iyalah. rindu kan time tuh. time kira duit best! macam orang kaya padahal bukan duit kita. haha. best lah weh!

p.s: pisang goreng+ air jagung!

ummiaqeef: sedapkan? jom makan roti bom!

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

aah.. air jagung! kita slalu gilir2 keluar n pesan2 saja.. lepas tuh penuh meja kak aida!!! hahahahahahahah

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Sally : betul2..miss that moment! belum jumpa customer handsome and baik.

dapat chocolate. makan sama2. pergi 7e. wahhh! mmg memori habislah!

cacah said... [Reply to Comments]

bestnya... sedapnya... nak makan banyak juga... :D

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Caca : tiba-tiba kita ingat yang kurus and gemok tuh. sedapnya kan? bos tak ada. hari jumaat yang panjang..nak pekena lah..T__T

mamamarissa said... [Reply to Comments]

aduh...tiba2 rasa nak makan roti boom :D