The Sorcerer's Apprentice

semalam me teringin sangat nak makan durian. tapi nak durian yang paling best dan sedap. nak yang paling mahal. woo..siap request ok nak durian mahal segala. dan saya nak 1 jer. haha. ok la tu kan?

sedap sangat. tapi tak sempat makan sebab rushing nak ke Alamanda tengok The Sorcerer's Apprentice. haha. apa pun kena tengok sebab Haizi die hard fan Nicolas Cage. tak handsome tapi best.


The Sorcerer's Apprentice best gila. cerita pasal ahli sihir. siapa suka tengok Merlin dekat Astro? saya suka tapi selalu miss and skip. haha. so, tak paham cerita dia sangat. tapi tahu lah juga. so, muvie ni cerita pasal Merlin yang mempunyai pengikut, Balthazar, Veronica and siapa entah lagi sorang tu, yang jahat. well, pasal sihir of course lah nak rebut kuasa lah. nak jadi terhebat lah. so, paling jahat is Morgana. so, Morgana ni disimpan dalam Grimhold menjadi debu. if pecah Grimhold tu, Morgana akan keluar then dia akan merampas dunia. hanya seorang sahaja boleh mengalahkan Morgana, Prime Merlinean. sengal gila si Prime Merlinean ni. haha.

not bad lah cerita dia. yang tak puas hati ending dia saya ingat kebabooommm lah sikit. tapi....ok.ok. boleh lah. lagi satu, kenapa kalau cerita sihir orang putih dengan melayu berbeza gila. haha. orang putih tu macam best je jadi ahli sihir. tapi orang melayu sihir mesti berkait dengan hantu dan bomoh yang seram. T__T

4 star for this muvie. I ♥ Nicolas Cage. I ♥ National Treasure too.



2 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

what??? ini kesinambungan cerita merlin ke? la lady morgana jadi jahat? hmm kena tgk ni!!

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ada lah sikit pasal merlin. awal2..tapi dia mati. so, perintis sihir tu si Balthazar, Veronica and sape entah kak. erh..betul lah. baru teringat. Morgana tu jadi jahat ker? tapi Morgana (Monica Belucci) tu mmg cantik sgt!