11 & 12 Ramadhan @KLGCC

hi! murning. happy fasting again and again :)

bosan lah nak pergi kerja hari Isnin. -_-, kalau golek-golek atas katil pun ok. dah lah satu malam tak boleh tidur. tak suka. tak suka. tengok Sweet Home Alabama sampai 2.30am pun tak boleh tidur. sudahnya pejam mata. tapi tak tidur-tidur. haihs. now mengantuk gila. grrr...

penat pasal semalam. ada Majlis Berbuka Puasa dengan Keluarga sebelah mertua. a lots of food and a lots of.........fat. hilang diet betul. haha. cis! alasan lah.

so, Jumaat lepas saya balik Melaka for berbuka puasa bersama family in law. my MIL masakkan Ayam Masak Sambal Bali. ala-ala masak kicap. I prefer daging. nom.nom.nom. soup sayur and kuih-kuih.

then, 11 Ramadhan saya minta MIL masakkan Ikan Parang Masak Asam Pedas, Sotong Goreng Kunyit, Ikan Terubuk Bakar, Sayur Kacang Buncis Udang, Telur Udang Geragau, Cekodok Udang Geragau, Aiskrim and Air Tebu. tak lupa juga Kuih Talam Lemak Berkrim Masjid Tanah. hehe. sedap ok.

memang tamak haloba gila buka puasa Sabtu hari itu. semua nak. siap tapau Laksa. then, hari Sabtu tu sempat lah singgah Bandar Melaka beli barang Hari Raya. wow! baju-baju sudah keluar. i like. insyaALLAH this week nak pergi lagi.

hari Ahad pula bersamaan 12 Ramadhan saya berbuka di Kuala Lumpur Golg & Country Club. so, bawak MIL & FIL naik ke KL then, berbuka puasa bersama-sama ahli keluarga yang lain. nom.nom.nom. I like KLGCC. haha. well, tempat golf. peaceful lah. Menu seperti biasa, nasi minyak, lauk-lauk macam udang, ikan patin tempoyak, daging tok, ayam masak lemak cili padi, dessert, buah, cake yang sedap, ikan bakar, kambing bakar, lembu bakar, lidah bakar, bubur lambuk, sate, mee goreng mamak, keow teow goreng, kuih raya, mee kari, sate, roti john, cekodok, yong tau fu, roti canai and bla. bla. bla. banyak tak ingat. tapi sedap!

Ikan Patin Masak Tempoyak yang sedap.
sebahagian daripada family

untuk contoh bila tetamu datang rumah. haha.

team anak dara. hehe.

ewww...!

pelbagai jenis cekodok

yummylicous. kambing bakar.

memang saja amik gambar jug ni. macam pasu bunga letak air sirap.

comel lah Farah

me and Haizi.

last but not least, Me and Bam Bam. tembam nya!

Adult : RM 65.00++
Child : RM 35.00++

thanks to En. Ridzwan & Pn. Hamidah Family




4 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
farahfatihah said... [Reply to Comments]

wahh bestnya..lidah bakar?? pe tu??? lidah ape?? erkk...

kambing panggang!!!! sedapnya shin..eehhh dak farah tu comel..cam kak farah kan? hahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

best tau! sebab banyak makanan. haha. kak farah kita tak tahu lah lidah siapa. lembu kot. kambing macam pendek je lidah dia. haha.

tak makan.geli :p

kambing panggang sedap. farah tu comel and pemalu hokey. siapa kak farah? erm..tak kenal lah. haha. :p

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

walllah..kecur air lioq lagi..