15 Ramadhan


biarlah duit tu kena telan. pinjam duit sesiapa. dapat duit balik bayar yeh? pehlisss...

semalam saya berbuka di Cheng Ho lagi!


saya plan dapat gaji nak belanja Haizi berbuka puasa memandangkan gaji saya awal beberapa jam tetapi selepas insiden dot.dot.dot ianya hanya tinggal kenangan. haha. "maaf ya sayang..tak ada rezeki u..tapi...memang rezeki I malam tadi. haha. TERpaksalah u belanja I kan kan kan?..." tapi itulah. kejadian

ni semua gara-gara gaji kena telan dalan ATM machine lah ni. sobs. kalau tak memang I belanja u! haha.

thanks belanja ketam. finally...... *muka kekenyangan sambil usap perut*

buka semalam Haizi dan saya buka puasa roti dengan asam pedas saja. sian kan? Haizi lah. orang nak masak nasi. "tak mau..tak mau..nanti kenyang! nak makan ketam..." apa lagi. senang kerja saya. layan Safa dan Marwah lah...haha.

gerak dari Putrajaya around 8.30pm then sampai Cheng Ho dalam 9.30pm. staff Cheng Ho semua tengah kemas-kemas meja buffet petang tadi. ada yang kepenatan. pity them. tiba-tiba datang 1 orang gemok dan satu orang gemok comel. haha. nak makan ketam. fuhhh..nasib baik ada ok. makan lah weolls laki bini kat situ. haha. kitaorang je yang ada pun. haha.

Menu :

1) Nasi Putih - 2
2) Tomyam
3) Crab Salted Egg
4) Butter Prawn
5) Honeydew Juice
6) Apple Juice
7) Air Suam

my fav ever! crab salted egg. yang ini cair. kalau kering sedap!

butter prawn. tetiba teringat.

tom yam slrrpp..slrrppp


Jumlah : RM 130++



5 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

pergh.. akak klu harga tu makan dalam 6-7 orang! muahahaha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MRS. K : Kak K, ala carte mahal sikit. tapi teringin sgt!!! hehe. lagi satu sana ada menu set-set. yang itu murah sket.

jepuniera said... [Reply to Comments]

wahh.....best nyer...cam yummy je menu2 u tu....kat ne ek...leh g try...tp kene pujok my hubby dulu la

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

boleh lah..hehe...cheng ho, Wangsa Maju :)

kena try ok. pujuk jgn tak pujuk!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

wah, mahal jugak ye sekali makan..tp sesekali ok juga :)