Lemon yang dah tak Lemon



hi darlings,

happy fasting today. alhamdulillah saya dapat berpuasa hingga jayanya. tak rasa lapar tapi rasa penat. sangat lah lemau dan mengantuk. semalam berbuka apa?

kenapa semalam saya tak eksited nak makan itu ini ya?? haha. curious sikit. normally semua benda saya nak. nak itu, nak ini...nafsu berkurangan kot. haha.

saya nak cerita pasal semalam. menu untuk berbuka. sigh-

saya cari Ketam semua orang tak masak ketam. alasan kedai sekarang buka buffet. then, kedai ketam yang lain cuti sebab 1st ramadhan. ok. so, saya decided makan di Lemon. tapi tak suka bila sampai diaorang offer buffet. siapa nak makan buffet. saya nak ala carte.

Lemon no ala carte for fasting months then, maybe after Raya pun tiada makanan saya minta. I mean I nak Siakap Sweet n Sour, Butter Prawn. Lemon now dah bertukar ke MIG Lemon then dia more to cafe.

sayanglah...makanan dia memang sedap tapi dah tak buat lagi.

so, sangat mendukacitakan menu berbuka semalam. nak tak nak kena ambil buffet set coz saya sampai di Lemon tepat-tepat waktu berbuka.

saya makan ;

1) nasi
2) chicken butter
3) sayur campur
4) rendang daging
5) lamb chop
6) ikan bakar
7) Honey dew

RM32++. sedih.



6 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ok la tu dpt mkn..next time la..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

syukur..alhamdulillah :)

farahfatihah said... [Reply to Comments]

kempunan ketam la ni gamaknyer!!

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

wah,meriahnya lauk2 dia.. akak makan free kat masjid je..hehehe

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Hana : Kak hana..itu adalah sebaik-baiknya..hehe..tak membazir...:)

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

masak sendiri la shin!