raya Melaka

hi, selamat pagi :)

hari ni saya dah boleh raya. haha.

"berlalulah sudah ramadhan sebulan berpuasa,
tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
anak muda dirantauan semuanya pulang ke desa
ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira"


lalalala~

ok. menyanyi-nyanyi. sedih tau dengar lagu raya. this year raya Melaka. betul lah kata orang tak sama kita raya dengan tempat kita sendiri. sobs. -_-, bukan lah raya Melaka tak best. tapi.... 22 tahun bersama-sama adik-adik. mana lah boleh lupa kan. haha. apapun I tetap suka raya dengan u Haizi!! haha. duit raya? jangan lupa tahun ni.

yang ini kat Pengakalan Balak


its ok. its ok. semoga tahun ini saya akan lebih bergembira.

saya nak pergi Jalan TAR nak cari tudung. seronok! last year 2 hari sebelum raya saya pergi Jalan TAR. murah-murah. lepas tu orang pun ramai tak ramai. memang penatlah. tapi seronok. hehe. this year nak pergi juga. tapi nak pergi siang. nak minta
Roxy temankan sekali. so, I kena ambil cuti lah. tapi cukup ke cuti nak sampai hujung tahun ini. haha.

InsyaALLAH.



6 comments:

mamamarissa said... [Reply to Comments]

padan muka kita...tahun nie, i kena balik kelate...inilah nasib anak yatim piatu...menumpang kasih dgn keluarga suami :(

tapi tak pe, Tuhan tue adil...Dia bagi 'handbag' baru tahun nie...comel & gebu plak tue :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. kak jue ni. sian tau kita dua kena padan muka. takper. kak jue kan dah ada peneman. si bam bam tu. mesti lah dia sibuk beraya jugak kan.hehe..

betul! memang sangat adil dan ada hikmahnya. u tak mau beli handbag baru tuk I tak mau balik!..haha. aci tak? :p

farahfatihah said... [Reply to Comments]

ehhh raya melaka xbest ke? tp mesti kejap je kan..raya ke-2 atau ke-3 sure balik sini dah kan..huhuhu

Sharina said... [Reply to Comments]

samalah kita raya tahun ni kat rumah mertua pulak di kelate nun...raya ke-3 baru balik muar...

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

jadik ke weh? hehehe...aku thn ni dpt beraya kat johor dulu..huhu..

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

hahahha..akak tahun lepas raya belah penang, hwaaa sedeh pagi raya tak makan ketupat rendang mak seniri..

raya ke tiga dh chow balik perak..hahahha..pastu lama2 kat perak..hahahha..jahat kan akak?

tp dh lama2 ok je kot..mula2 memang mcm tak best :P