Redang Part II



hi again! haha.

nak tahu tak. bos tengah tak ada adalah masa yang paling ideal sekali update belog. sometimes bos ada pun update belog. kerja tak menentu. kalau ada, adalah. wah! macam kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. sebut makan ni malam karang nak makan apa ni? haihs!

iklan sekejap. berat naik 2 kg. sebelum pergi Redang maintain. tiba-tiba balik Redang 2kg. mesti ketam hari tu tak habis hadam. haha. nom.nom.nom. sedapnya ketam! esok nak ganti puasa.

gamba masa 1st snorkeling trip tak ada sebab tak sewa kamera air. merujuk kepada soalan Kak Hana, ada jual camera air. memang canggih, stylo. hehe. mula-mula nampak brother ni pakai. dalam hati "ni mesti camera man ni. dalam air pun pakai camera ala-ala DSLR" pusing belakang pun ada orang lain pakai. haha. tak puas hati tanya terus and dia cakap ada camera servis rental. apa lagi....hehe. offisemate, Kak Farah pun ada cakap. so, tak lepaskan peluang. weolls ambil untuk keesokkan harinya sebab rugi lah kan. dah separuh hari.

RM 50 guna sehingga baterry habis and 6pm kena pulangkan balik. dalam pukul 8pm boleh ambil semula gambar-gambar tersebut dan ianya disimpan di dalam CD. canggih bukan?

balik snorkeling 5pm, sumpah penat. so, tidur tanpa hiraukan siapa-siapa. bangun semula jam 9pm. bukan saya seorang, Haizi and Kangah pun sama. Roxy msg and call suruh dinner. pick up call tapi sambung tidur balik. haha. sory Roxy :p

ok.ok.ok. kesian Redang Lagoon. yang menarik Redang Lagoon dia sediakan minum petang, cekodok dan ubi goreng. sumpah sedap! feeling duduk kampung depan ada laut dan baring di bawah pokok kelapa. so, weolls decide makan cafe lain. weools pergi Redang Bay Resort. nom.nom.nom. sedap gila. sekarang ni gian ketam. pergi mana-mana cari ketam. haha.
presenting our dinner...

kew teow goreng
salted fish fried rice
redang fried rice
salted egg crab

me

laki aku
cantikkan? ada lampu-lampu. sumpah tak nampak apa ada dalam makanan. haha.

sedap sangat. view memang cantik walaupunnnn...gelap. haha.

lepas dinner weolls balik bilik and lepak bawah pokok kelapa. best wo naik buaian ni. nanti kalau ada rumah sendiri nak buat taman comel lepas tu pasang buaian ni. senang. boleh buai anak sekali. haha.

benci kan?

bengang gila. kangah and Haizi naik buai posing ok jer. sampai kat orang macam apa-apa entah. jangan nak bagi alasan I gemok ok. Haizi lagi besar. I rasa teknik ambil gambar salah ni. benci!

dah tidur-tidur kejap kat buaian balik bilik sambung tidur. esok nak snorkeling kat Marine Park. harap-harap lawa lah. :)




2 comments:

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

hehehe..alamak, termalu plak nama di mention dlm post ni..ekekekke..uwekkk!!

thanx shinnaz..nnti hapdate gmbar waktu snorkelling ek..can't wait!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

waaa xsabo nak tunggu pic snorkeling tu!! wahh ketam lagi? huhu