Redang Part III


pagi-pagi bangun awal ok nak breakfast tapi tak mandi sebab kang nak mandi satu hari. haha. pagi tu breakfast nasi goreng, bee hoon goreng and sosej. nom.nom.nom. 500gm dah naik.


sakat Aqeef! hehe. bengang je dia tengok ummi dia suap kat saya.


snorkeling start 9.30am tapi tak mahu naik bilik weolls lepak tepi pantai. jalan-jalan ke kedai souviner. omg! lawa-lawa baju dia. baju pantai hari tu beli RM 100++ kat Redang RM 39.90. murah kan? saya beli satu. hehe. tapi tak semua mahal di Redang. makanan tu memang mahal lah. tapi barang kering ada yang murah and ada harga biasa-biasa. then, weolls sewa juga camera air dan beli juga camera air jenis Kodak, RM 50 tak silap.


camera air by SONY

posing dulu.

siap poco-poco bagai oleh Mak Ayam Gebu. i like!

posing dengan snorkel and mask pula

posing tak tahu

persiapan akhir. betulkan belt.


Snorkeling trip kali ni pergi Marine Park. taman laut. cantik. dari jeti dah nampak coral. air memang jernih lah kalau tak mana nampak kan? hehe. seperti biasa weolls snorkeling beramai-ramai. happening habis. tengok jer lah gamba dalam air yang tak berapa nak jadi. haha. oh ya, trip kali ini ummiaqeef join sekali. :)

kat Marine Park ni orang bagi tahu ada Kerapu besar. tapi taklah nak tengok sebab ikan rasanya semua sama. kat Marine Park ni juga banyak gila ikan. apa pun memang tak boleh challenge Perhentian. haha. coral dia satu colour sahaja. so tak colourful.

lagi satu insiden, tengah snorkeling ramai-ramai masing-masing buat aksi tersendiri then tersepak kepala saya. sakit gila. gegar otak. haha. tak dapat dikenalpasti siapa orang yang sangat rude tuh.

kat Marine Park juga ada kedai-kedai. Marine Park ni tepi pantai. so, nak berkelah ke apa ke boleh jer. Maggie RM 3, air tin RM 3 dan air mineral RM 3.

habis snorkeling weolls balik Redang Lagoon then terus lunch. nom.nom.nom. lapar gila berendam dalam air. ummiaqeef and family dah tak larat nak join untuk snorkeling petang pula. saya, Haizi and Kangah maintain untuk teruskan aktiviti petang pula. masa terluang tu weolls pergi ke Laguna. cantik ok. jeles!
ready to naik ferry nak snorkeling
dalam ferry with ummiaqeef

coral dari view atas


view jauh.


Kangah, me and Haizi


Ikan belang-belang


Haizi again!


penat rest sekejap naik pantai makan meggi






2 comments:

farahfatihah said... [Reply to Comments]

aaaaa baru la nampak ikan2 tu...cayalah camera sony tu!! hehe

Hana Faza-same person said... [Reply to Comments]

wow!i like the camera tu...hehehe