Redang Part VI


sila jangan benci. nanti jadi benci bilang cinta. bosan juga nak create story pasal Redang. sudahnya..habiskan juga. sebab nanti cerita tergantung. tak lah best mana tapi kalau nak review and share cerita boleh kan? :p

weolls check out dalam 9.30am then kena tunggu di depan Redang Bay Resort untuk ke Jetty Shahbandar. after check out menunggu sampai pukul 11am coz ferry sampai 11am. panas! tak ada kerja saya posing-posing dengan Roxy and Kangah.



view dari Laguna

10.30am baru pergi tunggu depan Redang Bay Resort. tunggu punya tunggu ferry lambat gila sampai then, dah sampai dia boleh pulak tak mahu ambil Redang Lagoon. kena tunggu turn by turn. boleh? Redang Lagoon di anak tirikan sangat! thats why I kata Redang Lagoon is not recommended ya. dia ambil passenger Redang Bay then diapatah balik ambil orang lain dari resort mana entah. lepas tu baru ambil weolls. penat tunggu panas-panas ni. jadinya lambat sampai jetty. elok-elok nak shopping baju batik terus terbantut.



pukul 1pm baru sampai kat jeti Shahbandar. terus pergi ke Pasar Payang then makan durian. nom.nom.nom plus air kelapa manis. sedap gila. 2.30pm baru keluar balik ke KL. on the way back sempat lah tapau keropok lekor. nom.nom.nom. makan macam itu pun sedap. sangat sedap sampai kenyang tak makan tengahari. so, weolls terus makan malam di Cherating. nom.nom.nom. sedap juga. that one Amin and family sponsored. thanks u!!!




so, mulalah journey back to KL. ceria habis dalam kereta. tapi Haizi kata masa kat hi-way dia nampak h***u. takutnya! tapi nasib baiklah saya tak nampak and time tu pula tak lah mengantuk. haha.

pukul 11 weolls sampai Putrajaya. best gila trip kali ni sebab pergi beramai-ramai. Haizi kata kat Kangah " barulah nampak muka saya gelak-gelak, suka-suka...kalau holiday dengan Abg Haizi dia senyap jer.."

U smile I smile!

more info klik here Redang Lagoon




6 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

eh, apsal nak klik2 pulak.. kata tak recomended! kekekeke...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

haha. mana tahu korang nak pergi survey ker..haha :p

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

ade hantu ke? kat mane weh? hahaha

h a i z i said... [Reply to Comments]

mrs k : sharing is caring.. mungkin bagi kami tak ok...but... some other people..mungkin ok :) hv fun!

farahfatihah said... [Reply to Comments]

ala xpe..akk suka baca blog kamu..lagi2 pasal bercuti n review pasal movie hehehe i like!!

Baby Tiger said... [Reply to Comments]

ok overall komen pasal redang:

1- jeles!!
2- mesti ada makan2 sedap kan. dabel jeles.
3- dengan roxy? tripel jeles.

mencik taw!!!


*glas u having fun*