Resepi Telur Udang Geragau



hari ni sambung masak menu simple kasih sayang. haha. semalam tak masak pun. beli nasi ayam saja. haha. plus I beli Blueberry Cheese Cake. nom.nom. sedap gila sambil tengok CSI:NY. see! sampai ke malam saya berbuka. haha.

hari ini nak cari buah kurma gemuk! semalam jumpa kat Alamanda tapi tak ada duit. [sobs] kena balik bawa Haizi. office dapat buah kurma Safia Yusuf Taiyoob tapi nak kurma yang gemuk juga. haha. officemate saya kata beli epal hijau then blend
dengan kurma. sedappppp!

tak ada apa nak cakap. cuma nak share resepi Telur Udang Geragau. haha. masak telur pun nak kasi resepi. kecoh. ;p

Telur Udang Geragau
1) Bawang besar potong dadu
2) Bawang putih hiris (kalau nak, saya tak nak)
3) Cili kering (blend)
4) Udang Geragau (yang hidup tau bukan kering)
5) Garam
6) Telur
cara-cara memasak :-

campur je semua. kalau nak pedas cili blend tu letak banyak sikit. lepas tu nak feeling orang putih letak cheese. masa tengah tebar telur dalam kuali, taburkan cheese. sedap!





8 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

takde gambau.. tak best lah

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

alah....kita belum masak lagi..haha. nanti dah masak kita letak yer..hehe.

selamat berbuka :)

Sharina said... [Reply to Comments]

balik melaka aritu musim udang geragau ek?? sedap nyer...

kat kl ni mana nk cari?? :(

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Sharina : ha ah cik na! putih gila udang tu! fresh baru naik! tepi jalan sepanjang² ke bandar Melaka tu penuh orang jual tuh! RM 5 1kg

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

aah laa shin, mana nk cari udang geragau???

Sharina said... [Reply to Comments]

aduh...kalau cik na tau, boleh kirim kat shinnaz...suka sangat cekodok udang geragau...

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

sallyza : sally kat kedai ada. tapi yang jadi udang kering. haha. erh..udang kering tu udang geragau ker?

nanti i balik kampung i belikan yer..skg ni musim dia kot.

sharina : tu lah cikna..cik na nak ker? meh dtg umah. amik kita punya sikit.

farahfatihah said... [Reply to Comments]

sok dah masak amik pic tau huhuhu