Five Strangger trapped. One of Them is Not What They Seem.



semalam lepas habis Cinta Kirana saya siap-siap terus ke Wong Solo, Bangi. wahh! ketagih Ayam Penyet pula. haha. so, far setakat ini yang saya tahu Ayam Penyet Wong Solo, Ria and AP. saya suka sebab saya suka makan kering-kering. tak ada kuah pun tak apa. sedap! lagipun dari petang semalam asik cerita Ayam Penyet dengan Sallyza. haha. so, Wong Solo Bangi berdekatan dengan RHB Bank, belakang Ariani dan hadapan Hajaba. T__T

lepas dinner, saya terus ke Alamanda nak tengok Devil by M.Night Shyamalan. best gila ok. seram gila. for me lah sebab saya ni penakut. haha. memang best. tak rugi tengok and puas hati.


Devil ini cerita fasal setan lah kan. muvie dia senang je. lokasi dalam lif. mereka percaya bahawa orang jahat ini akan di balas apa yang mereka buat. so, orang-orang jahat ini secara kebetulan telah memasuki lif yang sama. rasanya bukan kebetulan. 'devil' tu memang dah rancang nak balas perbuatan mereka tu, so diaorang masuk lif yang sama. masing-masing nak pergi ke destinasi sendiri. belum sempat nak sampai kan..lif stuck. bila check memang tak ada apa lah. tiada kerosakan but lif tu dalam mode pemeriksaan.

macam-macam insiden berlaku dalam lif. ye lah kan. kita tak kenal orang kat situ then stuck berjam-jam. adehh..-_-'

seorang-seorang kena bunuh ok dalam lif tu. tapi tak tahu siapa yang bunuh. kalau korang nak tahu sila tengok sebab cerita ini memang best gila. sangat!

4.5 star for Devil.

cerita fasal lif pula kan. last week, saya naik lif. haha. ni kat ofis tau. then, saya tekan button 4. bila nak tutup je dia buka balik. 3 times. ok. maybe ada masalah. haha. masa itu Im alone. orang masih bercuti. then, tak boleh juga I keluar. then lif tu pun naik ke tingkap 4. haih!

berat kot. haha. tapi lif tu lah yang saya pernah stuck dengan officemate. haha. memang cuak kalau stuck dalam lif. takut tak keluar je. minta-minta dijauhkan.

ok. itu je nak cerita. semalam bengang betul lah dengan si 'Farah'. dia itu ada penyakit apa je sampai Galang tak boleh nak tinggalkan dia ? sinetron..senitron... sekali TERjebak tengok cerita ini memang akan TERjebak selamanya. haha.



7 comments:

lien said... [Reply to Comments]

petang smalam bbuka kat WS ayam penyet gak..hohoh..pedas gler..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

ala...mesti time kita sampai tu akak dah balik kan? herm...baru nak belanja akak..;p

memang pedas gila! tapi sedap! haha.

farahfatihah said... [Reply to Comments]

oo citer tu best ek..ngatkan cite biasa2 je sbb promo mcm xda je..wong solo bangi kat ne?

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

farahfatihah : best dan seram. memang promo dia mcm tak best dan macam cite entah apa-apa. tapi bila tengok M. Night Shyamalam tu terus pergi tengok. hehe.wong solo tu kat Bangi area Seng Heng? Azzahrah. then dia depan Hajaba.

Cik NeyNa said... [Reply to Comments]

yeee...betul..betul..
bengang sangat dengan farah tu..
penyakit apa lah sangat..huh..
kalau nak mati tu siler mati cepat..eh..emo lak..hehehe..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Neyna : hi neyna! hehe.

mmg geram kan? ngade je lebih! haha. asal I tengok Cinta Kirana mesti I emo tau!so, dont worry! mari kita sama-sama emo! haha.

NURUL said... [Reply to Comments]

uwaaaa daku tak pernah mkn ayam penyet kena rasa gak nie