menu berbuka 22 Ramadhan


makin nak dekat raya, makin malas nak masak tahu tak!

tapi hari ini teringin nak makan rendang ayam. sedapnya makan dengan nasi impit. takpun ayam masak black pepper. makan dengan nasi impit plus teh ais! alalalala~

tak pun. goreng ayam je. senang. makan dengan nasi panas letak kicap kipas udang ulam cili api. tapi dah lama juga tak makan kat foodcourt Presint 9. IQRA' Tomyam. herm...siakap sweet and sour dia sedappp!

kalau goreng ikan kembung makan dengan kicap pun best! ada pula honeydew juice! haihs! and lama juga tak makan ikan masak taucu. tapi yang ini my mums buat sedap sangat. letak timun. selain itu daging masak kunyit pun sedap.

tak tahu nak pilih menu mana. haihs. tak ada mood lah nak pergi PARAM. semua tak sedap.

MHMK darlings u nak makan apa??

macam mana persiapan hari raya? kuih beli? saya ada beli, ada buat juga. haha. dalam masa 1 hari 3 kuih saya buat. kuih senang-senang je lah. this week nak try buat cake. bagi memenuhi wish list saya. haha. oven kat rumah dah setahun tak pakai. pernah guna sekali sahaja. masak pizza. haha. hangus ok. tak paham lah oven tu!

selamat berpuasa :)



6 comments:

h a i z i said... [Reply to Comments]

siakap kari...telur dadar geragau dan sambal tumis ikan bilis leh?;)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

siakap tak ada kat rumah! g beli! ngade tau! orang nak makan bee hoon tomyam lah.

mama_auni said... [Reply to Comments]

sedapnyer rendang ayam ngan nasik impit

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : sedap kan za...! keluar air liur aku! hish!

h a i z i said... [Reply to Comments]

hehehe....xla..kang b beli beehoon tomyam dan nasi goreng dgg merah... hhuhuuauauha

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

heh! jgn lupa!!!!!! blueberry cheese! tak ada siap b. tahu lah!