Lelaki Durjana!



ish! dah ramai lah orang balik kampung. ish..ish..nak balik juga.-_-,

hari ini saya ada berita gembira dan berita tak gembira. boleh tahan tak gembira juga.

berita gembira. finally...saya raya di Meru with my family..omg! teringat kenangan masa saya anak dara. owhh -__-, saya ingatkan tak kan ada moment-moment indah itu lagi. Alhamdulillah...insyaALLAH saya akan beraya di Melaka 1 minggu selepas itu.

berita tak gembira. saya bukan tak nak tolong or apa. cuma nak minta pendapat. peninglah. BFF I ada masalah. ok. namakan dia 'N'. kalau saya boleh tolong saya tolong..cuma...tak tahu nak kasi pendapat macam mana. N dah berkahwin...tetapi suami dia seorang yang ala-ala..tak dapat nak dipastikan..tak bertanggungjawab pada saya...tak bagi nafkah, rumah tak bayar tapi tinggal sama-sama, macam perempuan pula bagi tempat berlindung. haha. nowadays memanglah perempuan cari kerja nak sara hidup katanya..tapi...seorang suami itu macam mana? then, nak dekat-dekat raya pula...N nak pinjam some money from me..tapi tahu je lah..gaji saya kan kena telan..so, how? dia tanya saya samada dia perlu balik kampung or tak dalam keadaan dia macam itu? i try to help her but I can't.

pity her. macam mana ni! apa pendapat korang? nak bagi ke tak? and dia nak balik kampung ke tak?
actually, I bengang dengan her husband! hish! memang tak patut dan tak malu ke?



1 comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

suoh dia g report pej agam, suami dia x bg nafkah..

p/s - kalo keadaan dia mcm tu, bg pinjam umpama bg sedekah.. sbb jgn hrp dpt blk at least utk ms terdekat nie..