Ewww..!

Lately kan rasa macam penat je. Balik kerja buat perkara rutin, mandi, makan dan tidur. Hehe. Mana lah kan tak gemok? Tengok tivi pun malas. Rekod. Bila ada masa tengok balik. Haha. Tak boleh jadi ni. -_-'

Lagi satu apa petua nak buang angin? For me, senang je. Minum air berkarbonat, I mean air gas lah. I prefer Coke or Pepsi. Nyaman je. Haha. Sudahnya dapat penyakit bila minum banyak-banyak. Masa belum kahwin melantak air Coke tiap-tiap hari. Air wajib. Lepas kahwin kena control sebab Haizi bising pot pet pot pet. Malas betul tau! Kalau order kat Mc D mesti dia yang pilih air apa. Tension tau pergi Mc D dengan gemok tu!

Milo..milo..milo...ingat I budak kecik ke? Terbaru dia suka order Ribena. Alahai...T__T

Ambil juga supplement untuk kesihatan dalaman. DR II. Beli 1 kotak ada 30 paket. Yang tinggal 28 paket. Boleh? Tak minum pun. Kalau rajin buat, tak rajin tidur terus. Haha. Pemalas betul tau! Paling best Inner Shine lah. Memang best. Lagi-lagi masuk peti ais. Terbaru ambil jamu hasil tangan orang Indonesia sendiri.

Gulp! gulp!..


Tak suka sangat. Pahit. Macam mana orang Indonesia boleh makan jamu bagai tiap-tiap hari. Tapi saya ada baca dan dengar jamu ni actually bagus untuk badan. Tapi bukan dia panas ke? Alhamdulillah, sejak ambil jamu agak ok dan tak rasa penat sangat. Macam semalam ada makan-makan sempena kawan datang rumah boleh maintain sampai 12am. Siap tak boleh lelap mata. Bahaya pulak!

Tapi tu lah..nak telan tu payah gila. Minum 2 gelas jamu. Tapi kena ada air sampingan pula. Air Oren 1 gelas, air grape 1 gelas and air suam 1 gelas. Ambil masa 1/2jam juga lah. Haha. My mom kata OK dan elok minum jamu ni. Keberkesanan tak tahu lagi. Tapi yang penting banyak-banyak supplement yang saya ambil Inner Shine is the best! sweet and memang nampak kesan dia. Kesan dia......kena minum dulu lah. Hehe.

Marilah kita bersama menjaga kesihatan. Oppss! selain itu, every month boleh lah check di hospital/klinik tahap kesihatan anda. Bukan apa. Bagus tau. Saya dan Haizi, rajin Haizi lagi pergi check. Every month dia pergi. So far, alhamdulillah. Kalau kita malas sikit lah. Hehe.

To Haizi,

"Orang doakan b sihat sentiasa dan dipanjang usia..."


Semalam borak-borak kosong dengan Haizi semalam fasal KWSP. Masing-masing kira budget nak beli rumah. Haha. Tiba-tiba saya terfikir kalau kita dah tak ada, duit tu pergi mana. Haizi kata
"that why kena ada penama. Nanti bila dah tak ada orang tu yang dapat. Selalu letak nama anak-anak, suami.."

Ok. ok. Tapi untuk sekarang ini tak letak nama siapa-siapa. Once ada anak baru tukar.

Shinnaz :
Orang tak mo letak nama b !
Haizi :
kenapa??
Shinnaz :
Yerla...nanti I mati u dapat duit tu..pastu u kahwin lain kan?? kan?? kan??

Haizi senyum je. Betul lah tu kan? Haha. Apasal dah melalut dari cerita ubat-ubat, kesihatan terus ke mati. Haha. Emosi betul. ;p




10 comments:

MRS. K said... [Reply to Comments]

letak nama parents, selamat.. huhuhu

s a l l y z a . s a i d said... [Reply to Comments]

letak nama i pon ok shin! lagi lah selamat!!! i guna kan kejalan yg baik baik saja.. heeeeeeeee

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

MRS. K : haha. sian Haizi. tak apalah. dia lelaki mesti pandai cari duit kan.lagi-lagi dengan bini baru dia. haha.

Sallyza : ye lahkan..letak nama u pun ok. haha. pastu I jadi hantu i mintak balik duit I.."heeee hiiii heee hiii Sally..pulangkan..pulangkan...."

Hahaha.

h a i z i said... [Reply to Comments]

eeiii...xbaik thaw... hhuuuhu..... letak jer nama anak kita syg... :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Haizi : Haha. orang tak kata ok b nak amik..tapi nanti I jele. I dalam kubur u kawin lain..sian lah I..memang nak letak nama anak lah nie..tunggu je..haha..tak kua lagi nie..;p

why kita merepek2 sampai ke kubur pulak nie. haha.

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

chop! I kan ambil pencen. So, I tak ada KWSP. Haha. ;p

mama_auni said... [Reply to Comments]

memamg bagus makan jamu shin, dulu seblom kawen n seb pregg pon aku amik jamu..badan segar jek..

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

mama_auni : memang segar bangat! tapi tak tahan lah..asal minum je tutup hidung bagai. haha. tapi habis jugak lah! haha.

h a i z i said... [Reply to Comments]

side menu : ve good + maruku utk hilangkan rasa loya.. kuangkuang

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Haizi : u lah..i tak..i maintain je. haha ;p