Life As We Know It

Pernah tak orang asik cakap je "Weh! banyak gila duit kau asik jalan je..."..... "Weh! mana kau dapat duit ha?" and macam-macam lah. FYI. Mana ada duit kalau tak cari kan?

Honestly, I jenis yang suka enjoy-enjoy, holiday. Maybe lah orang kata menyimpan/ menabung itu lebih baik dari kita membazir-bazir. Pasti. Saya ada simpanan sendiri. Semua orang ada. Betul tak? Bukan sebab saya tak ada anak so commitment tak banyak so, boleh lah holiday.

I lagi suka kalau orang kata "Sementara you tak ada anak better you pergi jalan-jalan.." Ini kata positif pada saya. Dont be jealous okey ;) Semua orang mampu. Hendak dan tak hendak saja. Sometime kita fikir juga kalau bawa family cost lagi bertambah. So, why not sementara I tengah berdua I pergi sana sini. Kan?

Saya tak banyak duit lah. Kalau saya plan pergi holiday, I'll make sure yang I ada duit yang cukup. Cukup bermaksud bukan banyak. Seadanya. Paham tak? So, kumpul duit sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Tak bermaksud saya pergi holiday sana sini saya banyak duit. Please. Saya bukan orang senang yang parent nak bagi 10k. Nah! Kau pergi jalan! Sebulan nanti baru kau balik! Tak Ok! or saya suka konsep sharing is caring. Haizi hotel, saya flight. Saya flight, Haizi hotel. Tak pun, Haizi flight, Shinnaz makan, Haizi hotel. Haha.

Tak suka tau bila ada someone betul-betul ingat saya kaya sebab asik pergi holiday sana, holiday sini. Tak lah. Tahu tak saya nak pergi jalan-jalan tu saya kena kumpul duit dengan my moms and everything. Kalau tak saya tak boleh enjoy-enjoy. Hehe. So, dont judge people secara melulu. You dont know how I sacrifice myself to make sure Im happy with my life. Do you?

Ok. Lepas geram. Settle.


Semalam fligth KL sampai dalam pukul 4pm. Saya balik siap-siap pergi Sunway Pyramid pula. Nak tengo Life As We Know It! Simple movie lol. Suka gila dengan Katherine Heigl and Josh Duhamel. Owh.. Movie boleh lah. Tak begitu eksited and me lebih eksited dengan Josh Duhamel. Haha. Sweet kan bila lelaki bawa baby pergi hypermarket? Hehe.

Life As We Know It story fasal satu pasangan ni kawan baik dengan Holy ( Katherine Heigl) and Messer (Josh Duhamel). Mereka pernah nak pasangkan lah Holy and Messer tapi tak jadi. So, disebabkan diaorang ni best frens dengan Holy and Messer, diaorang jadi kan Holy and Messer ibu dan ayah angkat kepada Sophie, anak pasangan tu lah. Someday, pasangan tu terlibat dengan kemalangan. So, pasangan tu pernah buat wasiat and namakan Holy and Messer sebagai penjaga. So, masing-masing tak nak terlibat dengan komitmen. Diaorang terpaksa jaga Soph. Comel lah nama Soph! Sophie. So, macam-macam lah adengan berlaku sebab Holy and Messer kena syay kat rumah pasangan tu. Cara membesarkan seorang anak.

Pheww..for me susah juga lah kalau ada best friend wasiatkan macam tu. Gila apa! Tak fasal-fasal. Ingat senang ke nak besarkan anak? Apapun dengan anaklah boleh buat hidup kita lebih bermakna and happy :)

Life As We Know It : 3.5 star.




5 comments:

ummiaqeef said... [Reply to Comments]

best kan kalau tetibe ade byk duit..haha..sorgaaa!!!

Shinnaz said... [Reply to Comments]

best!!! tapi semua tu tak menjamin kebahagian jugakkan?

p.s: cewah! malam ni aku jadi penasihat bebas pulak. haha.

Anonymous said... [Reply to Comments]

better simpan duit beli rumah sendiri dan kereta yg lebih besar :p

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

Anon : I will! Haha.

Anonymous said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by a blog administrator.